XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/02/17/kilencvenedik-szuletesnapjat-unnepelte-szepesi-gyorgy/

Témák A-Z

Kilencvenedik születésnapját ünnepelte Szepesi György

2012. február 17. - Frissítve Kulturális hírek

Szepesi György ezer szállal kötődik a XIII. kerülethez. A Váci út 97-ben született, Angyalföld és Újpest határán lakott akkor, amikor ez a terület még a VI. kerülethez tartozott. Mint mondta, felejthetetlenek maradnak számára az itteni iskolai évek, az itteni sportesemények. Felidézte a kilencven eszendős díszpolgár azt az időszakot, amikor a Dagály strand helyén még nem strand volt, ahogy akkor a “buckából” tört fel a víz.

Az ünnepelt sportriporter és dr. Tóth József polgármester hosszan elbeszélgettek a sport régmúlt alakjairól, sporttörténeti eseményekről és a mai helyzetről. Dr. Tóth József kiemelte: büszkék vagyunk arra, hogy egy “angyalföldi srác idáig jutott”, s jó érzés, hogy büszkék lehetünk arra: Szepesi György a XIII. kerület díszpolgára. A városvezető felköszöntötte a 90. születésnapját ünneplő sportriportert, s rajta kívül gratulált az ünnepeltnek Holopné Schramek Kornélia és Hiszékeny Dezső alpolgármester, továbbá dr. Prehlik Lajos jegyző is.

A legendás sportriporter a két legkedvesebb tudósítása között említette Rózsavölgyi István futását a római olimpián, illetve Igaly Diána harmadik helyezésének kommentálását a sydney olimpián, amely mintegy előfutára volt a sportlövő athéni győzelmének.

Szepesi Györgyöt szakmai fórumokon ma is szívesen látják, nemrégiben például a FIFA rendezvényére volt hivatalos.

A sportriporter 1997 óta a kerület díszpolgára.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj