XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/palyazat/xiii-keruleti-ertekvedelmi-tamogatas-2020-evi-palyazata/

Témák A-Z

XIII. Kerületi Értékvédelmi Támogatás 2020. évi pályázata

A Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Tulajdonosi, Kerületfejlesztési és Lakásgazdálkodási Bizottsága a településkép védelméről szóló 30/2017. (XII. 12.) önkormányzati rendelet védett érték megőrzésének támogatásával kapcsolatos IX. fejezete alapján a 34/2020. (II.19.) TKLB. sz. határozatával kiírta a 2020. évi XIII. Kerületi Értékvédelmi Támogatás pályázatot.

A pályázat kerete: bruttó 14.400.000 Ft.

A támogatás célja a XIII. kerület közigazgatási területén lévő, jogszabállyal védett, valamint a világörökségi területen található építészeti értékek megmentése, azok felújítása, restaurálása.

A pályázat hangsúlyozottan az eredeti részek felújítását, restaurálását, visszaállítását támogatja.

Ilyen helyreállítási munkák többek között:

 • Kívülről látható homlokzati, utcaképi, településképi meghatározó részek, mint külső földszinti és emeleti nyílászárók, tető, erkély, valamint ezek tartozékai, díszítései, feliratok, kerítés, kapuzat, előlépcső, előtető, illetve teljes homlokzat helyreállítása, színezése, falfirkák eltávolítása.
 • Belsőépítészeti, iparművészeti, képzőművészeti értékek, kapualj, lépcsőház, udvar, belső közös terek, valamint ezek díszítéseinek és tartozékainak helyreállítása.
 • Különösen indokolt esetben helyiségen belüli építészeti, iparművészeti, képzőművészeti tartozékok, berendezések helyreállítása.

A támogatás elbírálásánál előnyt élvez, ha a ház a településkép védelmi rendeletben meghatározott kerületi területi védelemmel lehatárolt helyszínen található, a településképet meghatározó a felújítás, valamint az a pályázó, aki a Fővárosi Önkormányzattól az Építészeti Örökségvédelmi Támogatásból támogatásban részesült.

A pályázat alapján egyszeri, vissza nem térítendő támogatás nyerhető el, de az nem haladhatja meg társasházanként az 5 M Ft-ot, illetve a benyújtandó pályázati anyag mellékletét képező költségvetés 50%-át. A vissza nem térítendő támogatásra az épületek, társasházak tulajdonosai, közös képviselői pályázhatnak.

A pályázati kiírás teljes szövege itt, a Főépítészi Iroda oldalán  érhető el.

A pályázati anyagot a tulajdonosok képviselőjének kell benyújtania két eredeti példányban, a Budapest Főváros XIII. Kerületi Polgármesteri Hivatal Főépítészi Irodáján, személyesen vagy postán (1139 Budapest, Béke tér 1.). Beérkezési határidő: 2020. május 15. (péntek) 12:00 óra.

 

A benyújtáshoz szükséges adatlap itt tölthető le.

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


              Idősbarát önkormányzat díj