XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió

https://www.budapest13.hu/palyazat/level-a-jovobol-palyazati-felhivas/

Témák A-Z

„Levél a jövőből” Pályázati felhívás

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat, a kerületi Diákönkormányzattal együttműködve pályázatot hirdet

„Levél a jövőből”

címmel, a kerületi általános iskolák 5-8. évfolyamos-, és középiskolás tanulói számára

A XIII. kerület – mint „Intelligens Kerület” – Önkormányzata az itt élő, tanuló, dolgozó, a kerülethez kötődő polgárok bevonásával, aktív szerepvállalásukra építve, fejlett technológiai és informatikai megoldások alkalmazásával a kerület fejlődésén, a lakosság életminőségének javításán dolgozik.

A pályázat célja:

Az önkormányzat SMART13 Programja iránti figyelemfelkeltés, a felső tagozatos általános iskolai és a középiskolás tanulók megszólítása, bevonása a helyi közös gondolkodásba, az innovációs, smart city ökoszisztéma építésébe.

Pályázati feltételek:

Pályázatot a XIII. kerületi általános iskolák 5-8. évfolyamos-, és XIII. kerületi középiskolák tanulói nyújthatnak be.

Pályázni egy tetszőleges, akár képzeletbeli személynek (barátnak, szülőnek, testvérnek) írt levéllel lehet, amely bemutatja a levélíró elképzelt jövőképét, például a „Smart City” elképzelésnek megfelelő iskolát, otthont, környezetet, nyaralást, vagy utazást.

A pályázati dokumentációt, azaz a levelet word formátumban, Times New Roman betűtípussal, 12-es betűmérettel, szimpla sorközzel kell megírni, melynek terjedelme nem haladhatja meg (szóközökkel) az 5000 karaktert. A csatolmányként elektronikusan megküldött pályázatok kísérő levelében fel kell tüntetni:

  • a pályázó teljes nevét, életkorát,
  • az iskola és az osztály megnevezését, melybe a pályázó jár,
  • az értesítési e-mail címet, melyre a pályázattal kapcsolatos értesítés küldhető.

 

Az érvényességhez szükséges csatolni a pályázati felhívás mellékletét képező, személyes adatok kezeléséről szóló „hozzájáruló nyilatkozat” aláírt példányát.

Egy pályázó csak egy levéllel pályázhat.

Pályázat benyújtása:

A pályázatokat 2020. október 30. napjáig az info@smartcity13.hu címre kell megküldeni. A tárgyban kérjük feltüntetni: „Smart13 pályázat”. A csatolt dokumentum elnevezése: level2020_pályázó monogramja.

A pályázat lebonyolítási rendje:

A beérkező pályázatokat 2020. november 6. napjáig zsűri bírálja el az alábbi szempontok alapján:

  • a fantázia, a jövőről alkotott színes kép, vízió megjelenítése,
  • a levél témaválasztása (mit mutat be a mának),
  • a levél műfaji megfelelősége: azaz személyes hangvétele, formai kialakítása – helyesírás, megfelelő szóhasználat, alaki megjelenés.

A pályázók az értékelést követő napon elektronikus úton – a kísérő levélben megadott e-mail címen – kapnak tájékoztatást a zsűri döntéséről, a pályázat eredményéről.

Díjazás:

Minden pályázó oklevelet kap, aki a pályázati felhívásban meghatározott kritériumoknak megfelel, és érvényes pályázatot nyújtott be. Az 5-8. évfolyamos és középiskolás korcsoportban az első három helyezett díjazása:

  1. helyezett: vezeték nélküli fülhallgató,
  2. helyezett: okoskarkötő,
  3. helyezett: vezeték nélküli mobiltelefon töltő.

A pályázat nyertesei – a járványhelyzet alakulásának függvényében – ünnepélyes díjátadó keretén belül vehetik át az elismeréseket. A nyertes leveleket a www.smartcity13.hu weboldalon megjelentetjük, valamint a nyertesek neveit az önkormányzat honlapján, a kerületi Hírnök újságban, TV13-ban is közzétesszük.

További információk:

A pályázattal kapcsolatban további információ elektronikus levélben az info@smartcity13.hu címen kérhető. Ebben az esetben kérjük a levél tárgyában a „kérdés 2020-ból” megnevezést feltüntetni.

A hozzájáruló nyilatkozat letölthető itt.

 

 

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink