XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/09/20/kiemelt-figyelem-jut-az-idoseknek-a-xiii-keruletben/

Témák A-Z

Kiemelt figyelem jut az időseknek a XIII. kerületben

2012. szeptember 20. - Frissítve Egyéb

Az idősek támogatásának és ellátásának mikéntjét az Aktív és méltó időskor programja foglalja keretbe az XIII. kerületben. Ennek elvei és iránymutatása szerint gondoskodik az idősekről a XIII. Kerületi Önkormányzat. A városrészben összesen 28 ezer 60 év feletti lakos él.

A XIII. kerület hagyományosan nagy figyelmet fordít arra, hogy a lehető legnagyobb mértékben segítse az időseket. A 2012-es esztendőben azonban nemcsak Angyalföld, Újlipótváros és Vizafogó együttesében jut fokozott figyelem a 60 év felettieknek, hiszen Európai Unió a 2012-es évet az Aktív időskor és a generációk közötti szolidaritás évének nyilvánította. Mindezzel a tagországok mindegyikében szeretnék ösztönözni azt, hogy változzon az idősekről alkotott kép, s az 50 feletti generációk tagjai ne legyenek a társadalom számkivetettjei. A XIII. Kerületi Önkormányzat számára fontos cél, hogy több figyelem jusson az idősek problémáira, legyen szó a munkavállalásukról, családi kapcsolataikról, életük egyéb részleteiről.

A szeptemberi testületi döntés a XIII. kerület tudatos időspolitikájának egy állomása. Évek óta tervezetten, a XIII. kerületi képviselő-testület által elfogadott programnak megfelelően jelöli ki és hajtja végre a feladatokat az önkormányzat.

A mostani testületi döntésről itt olvashat.

A XIII. kerületi időspolitika fő irányvonalairól itt tájékozódhat.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj