XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/09/11/ragaszkodik-az-iskolaihoz-a-xiii-kerulet/

Témák A-Z

Ragaszkodik az iskoláihoz a XIII. kerület

2012. szeptember 11. - Frissítve Kulturális hírek

A képviselő-testület szeptember 6-i ülésén napirendre tűzte a közoktatás XIII. kerületi intézményeinek jövőjét. A képviselők megállapították, hogy a nemzeti köznevelésről szóló törvény nem helyi közügyként kezeli a közoktatást. A mindenre kiterjedő állami felügyelet sértő a kerületben élők közösségét megtestesítő önkormányzatiságra, a helyi autonómiára, veszélyezteti az elért helyi eredményeket és a meglévő értékeket. A lakosságnak nyújtott minőségi helyi szolgáltatások megkérdőjelezésével és elvételével a helyi adottságokat és igényeket a legjobban ismerő önkormányzatokat a számlákat kifizető gondnoki pozícióba fokozza le.

A XIII. Kerületi Önkormányzat eddig fenntartóként jó gazda módjára gondoskodott a rá bízott 4600 általános iskolásról és 1850 gimnazistáról. Az önkormányzat meggyőződése, hogy fenntartóként jobban tudja szolgálni a lakosságot.

Dr. Tóth József polgármester a képviselő-testület megbízásából felhívással fordul polgármester kollégáihoz. Amennyiben a település a gyermekek jövőjéért aggódik, az oktatást és nevelést helyi közügynek tekinti, felelősen gondolkodó polgármesterként csatlakozzon a XIII. kerületi kezdeményezéshez, juttassa el hozzá szándékát, véleményét, gondolatait.

A polgármester levélben fordult Balog Zoltán miniszterhez is, amelyben tájékoztatta az oktatásért is felelős tárcavezetőt a képviselő-testület döntéséről. Harmincegy érvvel alátámasztva javasolta, hogy az iskolák továbbra is az önkormányzatok fenntartásában maradhassanak.

A képviselő-testület szeptemberi ülésének anyagait itt találja.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj