XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/08/15/idosugyi-program/

Témák A-Z

Sikerrel halad az idősügyi program megvalósítása a XIII. kerületben

2012. augusztus 15. - Frissítve Kulturális hírek

Kiemelt  szempont a XIII. Kerületi Önkormányzatnál az idősek életminőségének javítása, illetve a sokoldalú és a problémákra választ adni képes támogatási rendszer működtetése. Ennek egyik fontos eleme, hogy évek óta tervezetten, a XIII. kerületi képviselő-testület által elfogadott programnak megfelelően jelöli ki és hajtja végre a feladatokat az önkormányzat.

Az idei esztendőnek különös jelentőséget ad, hogy az Európai Unió a 2012-es évet az Aktív időskor és a generációk közötti szolidaritás évének nyilvánította. Mindezzel a tagországok mindegyikében szeretnék ösztönözni azt, hogy változzon az idősekről alkotott kép, s az 50 feletti generációk tagjai ne legyenek a társadalom számkivetettjei. Ahogy az uniós kezdeményezés is, úgy a XIII. Kerületi Önkormányzat is arra törekszik, hogy több figyelem jusson az idősek problémáira, legyen szó a munkavállalásukról, családi kapcsolataikról, életük egyéb részleteiről.

A XIII. kerületben 28 ezer 60 év feletti lakos él. Számukra, értük dolgozta ki az önkormányzat az Aktív és méltó időskor programja 2011-2014. című dokumentumot, amelynek idei felülvitzsgálatát szeptember 6-ai ülésén tűzi napirendre a képviselőtestület. A dokumentumot a letölthető dokumentumok között teljes terjedelmében megtalálja.

Előzetesen módjuk van arra, hogy véleményezzék a stratégiában foglaltakat. Észrevételeiket, kérdéseiket augusztus 27-ig küldhetik el a karacsonyimagdolna@bp13.hu e-mail címre.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj