XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/01/23/dijeso-a-xiii-keruleti-pedagogusoknak/

Témák A-Z

Díjeső a XIII. kerületi pedagógusoknak

2012. január 23. - Frissítve Kulturális hírek

Tizenkét pedagógus munkáját ismerte el 2012-ben a minisztériumi kuratórium. A Karácsony Sándor díjat a Szépművészeti Múzeumban rendezett ünnepségen Szabóné Horváth Gizella, a Csata Utcai Általános Iskola tanítója vehette át. Tizenegy pedagógus teljesítményét pedig Arany Katedra Emlékplakettel méltatták. A díjazottak mindegyike esetében a fenntartó is támogatta a példaértékű munka elismerését.

Szeretné, ha a jövőben is az eddigi színvonalon folytatódna a képzés a XIII. kerületben – emelte ki ünnepi beszédében dr. Tóth József polgármester, utalva arra, hogy a következő időszakban változások várhatók az intézmények üzemeltetésében. A XIII. kerület eddig is elkötelezett volt a magas színtű oktatás biztosítása mellett, s az önkormányzat a továbbiakban is erre törekszik. Erre a területre a XIII. kerületben 6,7 milliárd forintot fordít évente a helyhatóság, ebből 2,1-2,2 milliárd az állami normatíva, a különbözetet az önkormányzat saját forrásból finanszírozza.

A pedagógusok kiemelkedő színvonalon végzik az óvodától az érettségiig tartó kultúraközvetítő munkájukat a XIII. kerületben – fogalmazott ünnepi beszédében Holopné Schramek Kornélia alpolgármester.

Arany Katedra Emlékplakettben részesültek:

  • Bartók Lászlóné óvodapedagógus, Napraforgó Tagóvoda
  • Bíró Mária gyógypedagógus, logopédus, PRIZMA Általános Iskola, Óvoda EGYMI
  • Cserhátiné Gémesi Gyöngyi igazgató, tanár, Eötvös József Általános Iskola
  • dr. Lukács Istvánné tanár, Ady Endre Gimnázium
  • Dr. Mihola Gáborné tanár, Hegedüs Géza Általános Iskola
  • Ercsényi Judit tanár, igazgatóhelyettes, Hunyadi Mátyás Általános Iskola
  • Molnár Miklósné igazgatóhelyettes, Egyesített Óvoda
  • Nyíri Lászlóné tanító, Vizafogó Tagiskola
  • Tikosné Tircsi Éva tanár, Csata Utcai Általános Iskola
  • Timárné Sárosi Katalin igazgató, tanár, Hegedüs Géza Általános Iskola
  • Tóth Julianna, tanár, Berzsenyi Dániel Gimnázium

Karácsonyi Sándor-díjban 1995 óta hat XIII. kerületi szakember részesült. Arany Katedra Emlékplakettet az elmúlt másfél évtizedben összesen 86 XIII. kerületi pedagógus számára ítéltek oda. Az Arany Katedra Emlékplaketben részesült szakemberek munkájának elismeréseként -mivel ehhez a kitüntetéshez pénzjutalom központi forrásból nem jár – jutalomösszeget biztosít a XIII. Kerületi Önkormányzat.

 

A Karácsony Sándor-díjat olyan tanítóknak ítélik oda, akik a gyermekek harmonikus személyiségformálásában huzamosan kiemelkedő munkát végeznek. Országosan összesen tíz kitüntetett veheti át a díjat minden januárban. Arany Katedra Emlékplakettet azoknak az óvodai, általános iskolai, szakiskolai és középiskolai oktatási-nevelési intézményekben dolgozó pedagógusoknak adományozza az oktatásért felelős miniszter, akik hosszú időn át a gyermekek oktatása-nevelése érdekében kiemelkedő munkát végeznek. Évente 100 személy részesülhet ilyen kitüntetésben.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj