XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2011/11/28/mar-igenyelheto-a-2012-evi-parkolasi-matrica/

Témák A-Z

Már igényelhető a 2012. évi parkolási matrica

2011. november 28. - Frissítve Közlekedési, parkolási hírek

Már igényelhetik a lakossági várakozási engedélyt mindazok, akik jogosultak az ingyenes parkolásra a XIII. kerületben. November 28-tól kérhetik a matricát azok a XIII. kerületi állandó lakosok, akik a fizető övezet területén laknak, s megfelelnek a feltételeknek.

Az ingyenes parkolásra az jogosult, aki a gépkocsi forgalmi engedélyében üzembentartóként, illetve ennek hiányában tulajdonosként van bejegyezve, amennyiben XIII. kerületi állandó lakos. Feltétel továbbá, hogy az igénylőnek a meglévő járművére vonatkozóan nem lehet gépjárműadó-tartozása. Kikötés még, hogy a forgalmi engedélyben bejegyzett állandó lakóhely azonos legyen a lakcímet igazoló hatósági igazolványban szereplővel. Ebben az esetben arra a várakozási övezetre érvényes parkolási engedélyt kérhet a lakos, amelyikben az állandó lakcíme található.

Az igénylőlapot a hozzá tartozó dokumentációval postai úton vagy személyesen az ügyfélszolgálaton is leadhatják a lakosok.

A XIII. kerületben két zóna létezik:

  • 1. zóna: Jászai Mari tér – Carl Lutz rakpart – Népfürdő utca – Róbert Károly körút – Váci út – Dévai utca – Lehel út – Lehel tér – Váci út – Nyugati tér – Szent István körút által határolt terület
  • 2. zóna: A Népfürdő utca – Vizafogó utca – Váci út – Szekszárdi utca – Göncöl utca – Röppentyű utca – Pap Károly utca – Róbert Károly körút által határolt terület és a Béke utca – Petneházy utca – Reitter Ferenc utca – Szegedi út által határolt terület
Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj