XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2011/10/04/tavegeszseg-ellenorzo-rendszer-mukodik-a-xiii-keruletben/

Témák A-Z

Távegészség-ellenőrző rendszer működik a XIII. kerületben

2011. október 04. - Frissítve Egészségügyi hírek

Komplex távegészség-ellenőrző rendszerrel segíti a XIII. kerületi idősek minél színvonalasabb egészségügyi és szociális ellátását a XIII. kerületi önkormányzat. A berendezés több kulcsfontosságú egészségügyi adat mérésére és közvetítésére alkalmas. Így tartozik hozzá vérnyomásmérő, képet ad a páciens aktuális vércukorszintjéről, koleszterin- és trigliceridszint mérésére szolgál, illetve alkalmas EKG rögzítésére. Ennek köszönhetően átfogó információt nyerhet vele használója arról, hogy milyen beavatkozások, kezelések lehetnek szükségesek.

Hatékony segítség – gyors adattovábbítás

A távegészség-ellenőrzési rendszer nem a háziorvosok munkáját helyettesíti, sokkal inkább kiegészíteni szeretné azt. Információt nyújt, amelyet szükség esetén a háziorvos is alkalmazhat. A mérési eredményeket a berendezés egy kommunikációs egységen keresztül egy központba továbbítja, ahol figyelemmel kísérik a betegek értékeit. Szükség esetén a háziorvoshoz küldik a beteget, rosszabb esetben a mentőszolgálatot értesítik.

A XIII. kerületi önkormányzat idősbarát önkormányzat. Meggyőződésem, hogy a színvonalas időspolitika alapja a jó várospolitika – emelte ki ünnepi beszédében dr. Tóth József. A polgármester hangsúlyozta: a XIII. kerületi önkormányzat elkötelezett az idősek segítése és az egészségmegőrzés mellett, s ennek egyik nagyon fontos állomása a távegészség-ellenőrző rendszer átadása.

A polgármester a rendszer előnyei közül kiemelte a kényelem szempontját. Várakozás nélkül, helyben használhatják ezt az idősek – tette hozzá.

Nyolcvanan már használják a rendszert – sikerrel

A rendszert eddig nyolcvan idős próbálta ki a Jász utcai Évgyűrűk Idősek Klubjában, sikerrel. A tapasztalatok szerint sokat segít abban, hogy minél hamarabb a megfelelő megoldást adja egy esetleges betegség esetén.

Október az idősek hónapja, október 1-je az Idősek Napja – emelte ki Karácsonyi Magdolna. A Polgármesteri Hivatal Szociális Osztályának vezetője szerint a gyakorlati tapasztalat népszerűsítése révén ismerhetik és kedvelhetik meg egyre szélesebb körben az idősek a távegészség-ellenőrzési rendszert.

A rendszer egyébként egyedülálló a fővárosban, és országosan is példaértékű a XIII. kerület új szolgáltatása.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj