XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2017/04/11/lelepleztek-ordogh-szilveszter-portreszobrat/

Témák A-Z

Leleplezték Ördögh Szilveszter portrészobrát

2017. április 11. Kulturális hírek

Az ünnepi esemény résztvevőit dr. Révész T. Mihály, a Tekintet, Ördögh Szilveszter Alapítvány kuratóriumának elnöke üdvözölte, emlékeztetve az egybegyűlteket arra, hogy Juhász Ferenc Kossuth-, és József Attila-díjas költő „A nép szemérmetességéből kinőtt virágnak” nevezte az alapítvány névadóját, aki mindig mások üdvét kereste.

Ezt követően Nógrády Gábor IBBY és Janikovszky Éva-díjas író méltatta egykori pályatársa és barátja munkásságát. – Szilveszter esetében ember és mű tökéletes egységet alkotott – mondotta Nógrády Gábor, megemlítve azt is, hogy Ördögh Szilveszter tizedik emeleti lakásának dolgozószobája kisebb volt egy szerzetesi cellánál is. – Öten éltek a lakásban, a családtagok és az egyik nagymama. Szilveszter lakhatott volna különb körülmények között is, ő azonban magánügyben sohasem élt kapcsolataival, úgy élt, ahogy a hősei. Úgy volt keresztény, hogy nem volt vallásos. Úgy volt párttag, hogy nem volt kommunista. Úgy volt író, hogy használni akart, nem tetszeni – mondotta Nógrády Gábor.A laudáció elhangzása után a portrészobor alkotója, Kocsis András Sándor szobrász, a Kossuth Kiadó vezetője idézte fel Ördögh Szilveszter alakját, személyiségének vonzó, és maradandó értékeit, majd Ördögh Csilla mondott köszönetet a kerületi önkormányzatnak a szobor felállításában való közreműködéséért.

Ezt követően került sor az alkotás leleplezésére, majd a jelenlévők a városrész új köztéri szobránál elhelyezték a tisztelet és a megemlékezés koszorúit és virágait. Tekintse meg az eseményről készül képgalériánkat!

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj