XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2015/10/01/ritkan-latott-sikere-van-a-xiii-keruleti-bobita-jatszoternek/

Témák A-Z

Ritkán látott sikere van a XIII. kerületi Bóbita játszótérnek

2015. október 01. Lendületben a XIII. Kerület

Az elsősorban természetes fából készült játszótéren a költő, művészember íróasztala elevenedik meg egy félbehagyott alkotás közben. Egyedi nagyításban játékká válnak az íróasztali eszközök: festékpaletta, ceruzahegyező, festékes tubus, tolltartó, tintatartó. Ugyancsak megjelennek a játszótéren az alkotó képzeletében megszületett fantázia lények.

A játszótér központi eleme a pitypang szobor (ülőpad), ahol Bóbita pihen, ahonnan körbe látni az egész teret. Az ecsetes festékpalettába a homokozó költözött; ahonnan békafejek kukucskálnak ki. A homokozó körül sáskák ücsörögnek a kicsinyek számára tervezett ringató hintaülőkéken. A szárnyas malacos hinta már bátrabbaknak és merészebbeknek nyújt játéklehetőséget. Az összenyomott tubus zegzugos bújócskázó és mászóka; a tintatartó belsejét a gyerekek együtt fedezhetik fel szüleikkel.

Aki elfáradt, a játszótér közepén Bóbita társaságban pihenhet meg a levél-padon. A gyerekek nem csak játszhatnak a meséből megjelent eszközökkel, hanem kreativitásukat felhasználva a játék részévé is tehetik azokat: a gumiburkolatra, kihelyezett rajpalettákra rajzolhatnak.

A RaM (Kárpát u. 23.) kertje a 34 millió forintból épült játszótérrel lett befejezett. Eddig is rendszeresen helyszínt adott a kerületi Életmód Napnak, egyre népszerűbb a közel 200 m2-es ingyenesen használható rekreációs fitnesz park.

Weörös Sándor: A tündér

Bóbita Bóbita táncol,
körben az angyalok ülnek,
béka-hadak fuvoláznak,
sáska-hadak hegedülnek.

Bóbita Bóbita játszik,
szárnyat igéz a malacra,
ráül, ígér neki csókot,
röpteti és kikacagja.

Bóbita Bóbita épít,
hajnali köd-fal a vára,
termeiben sok a vendég,
törpe-király fia-lánya.

Bóbita Bóbita álmos,
elpihen őszi levélen,
két csiga őrzi az álmát,
szunnyad az ág sürüjében.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj