XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/ugy/kesz-modositas-2023/

Témák A-Z

KÉSZ módosítás 2023

FELHÍVÁS PARTNERSÉGI EGYEZTETÉSRE

Tisztelt XIII. Kerületi Lakosok! Tisztelt Érdeklődők!

Elkészült a Budapest Főváros XIII. Kerület építési szabályzatáról szóló 14/2021. (VI.29.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: KÉSZ) módosításának tervezete.

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően, a kerület dinamikus fejlődését figyelembe véve, a magasabb szintű jogszabályi változásokra és az elfogadás óta felmerült fejlesztői, lakossági, illetve önkormányzati igényekre való tekintettel a KÉSZ előírásai és tervlapjai évente felülvizsgálatra kerülnek.

A partnerségi egyeztetés szabályait a 2017 óta hatályos a településfejlesztési koncepció, integrált településfejlesztési stratégia, településképi arculati kézikönyv, településképi rendelet, valamint a településrendezési eszközök partnerségi egyeztetésének szabályairól szóló 18/2017. (VI. 27.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Partnerségi rendelet) rögzíti. A Partnerségi rendelet értelmében a rendelettervezet elfogadása előtt lehetőség van annak véleményezésére, észrevételek és javaslatok megfogalmazására.


A tervezettel kapcsolatos javaslatokat, észrevételeket 2023. március 9 és március 28. között várjuk a foepitesz@bp13.hu e-mail címre.

Megtekinthető dokumentumok:


Vissza

Díjaink, elismeréseink


              Idősbarát önkormányzat díj