XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/ugy/https-net-jogtar-hu-rendeletcouncilbudapest13dbnum197docida2000027-13rsearchurl-rendelet-kereso-gyorscouncilbudapest13keyword27-2020/

Témák A-Z

Helyi támogatás – Lakáshoz jutás és lakáskorszerűsítés támogatása

A XIII. kerületi önkormányzat kamatmentes kölcsönt, illetve vissza nem térítendő támogatást nyújt a támogatási feltételeknek megfelelő kérelmezőnek, amennyiben a XIII. kerületben új vagy használt lakást vásárol, illetve új lakást épít, vagy meglévő lakását korszerűsíti.


Az ügyintézéshez szükséges dokumentumok, okmányok felsorolása:

Helyi támogatási kérelem (formanyomtatvány) és a kérelemben felsorolt mellékletek.

Az alapvető eljárási szabályok:

A lakáshoz jutás támogatásának rendszeréről szóló a 27/2020.(IX.8.) önkormányzati rendelet  alapján.

Fiatalok lakásvásárlásához nyújtott támogatások: A vételár kifizetéséhez kérhetnek támogatást új és használt lakás vásárlására, új lakás építése céljából, ha az ingatlan a XIII. kerületben van. A kérelmek rangsorolásánál előnyt élveznek azok, akik több éve igazoltan a XIII. kerületben laknak.

A saját tulajdonú lakás korszerűsítésének (felújításának) támogatása: XIII. kerületi, saját tulajdonú, tehermentes lakás korszerűsítésére.

A helyi támogatásra, a lakáshoz jutás és lakás korszerűsítés támogatására vonatkozó részletes tájékoztatás megtalálható az erre vonatkozó kérelem nyomtatvány megtalálható a letölthető dokumentumok között.

Adatvédelmi tájékoztató és folyamatleírás a lakásépítés és lakásvásárlás helyi támogatására kötött szerződésekkel kapcsolatos adatkezelésről

Ügyintéző elérhetőségei:

Gaál János
1139 Budapest, Béke tér 1. III. emelet 343. szoba
452-4100/5079 mellék
gaaljanos@bp13.hu

Vissza

Díjaink, elismeréseink


              Idősbarát önkormányzat díj