XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/ugy/kozterulet-hasznalat/

Témák A-Z

Ügyek

Közterület használat

A közterület-használat részletes feltételeit a Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének az önkormányzat tulajdonában álló közterületek használatárról és rendjéről szóló 18/2015. (VI. 30.) önkormányzati rendelete (továbbiakban: közterületi rendelet) szabályozza. A közterület-használati kérelem benyújtása A közterület rendeltetéstől eltérő használatához közterület-használati iránti kérelem benyújtása, hatósági határozatba vagy hatósági szerződésbe foglalt közterület használati hozzájárulás szükséges, amely tartalmazza a […]

Választási ajánlással kapcsolatos adatigénylés

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 15. § (1) bekezdése és a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény 2. § (4) bekezdése alapján a választópolgár betekintést kérhet, hogy mely pártokra adta ajánlását. A kérelem érkezhet elektronikusan a mellékelt ÁNYK nyomtatványon, írásos kérelemre illetve személyesen.

Elektronikus kapcsolattartás közigazgatási perekben

A jogi képviselővel eljáró fél és a belföldi székhelyű gazdálkodó szervezet számára kötelező, a jogi képviselő nélkül eljáró természetes személyek esetében lehetőség az elektronikus kapcsolattartás.

Lakáscélú állami támogatás igénybevételével vásárolt lakás elidegenítése

Ha állami támogatással vásárolt lakását 10 éven belül (fiatalok esetében 5 éven belül) eladja, a támogatást vissza kell fizetni.

Díjaink, elismeréseink


              Idősbarát önkormányzat díj