XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió

https://www.budapest13.hu/palyazat/palyazati-kiiras-xiii-keruleti-ertekvedelmi-tamogatas-2018-evi-palyazatara/

Témák A-Z

PÁLYÁZATI HATÁRIDŐ: 2018. július 31.

Pályázati kiírás a XIII. Kerületi Értékvédelmi Támogatás 2018. évi pályázatára

Ez évben ismételten kiírta a XIII. kerületi Önkormányzat Tulajdonosi, Kerületfejlesztési és Lakásgazdálkodási Bizottsága a 131/2018. (VI. 6.) TKLB. sz. határozatával a kerületben lévő védett építészeti értékek megőrzését célzó XIII. Kerületi Értékvédelmi Támogatás pályázatot.

A pályázat kerete: bruttó 10.000.000 Ft.

A támogatás célja a XIII. kerület közigazgatási területén lévő, jogszabállyal védett, valamint a világörökségi területen található építészeti értékek megmentése, azok felújítása, restaurálása.
A pályázat hangsúlyozottan az eredeti részek felújítását, restaurálását, visszaállítását támogatja.

Ilyen helyreállítási munkák többek között:

  • Kívülről látható homlokzati, utcaképi, településképi meghatározó részek, mint külső földszinti és emeleti nyílászárók, tető, erkély, valamint ezek tartozékai, díszítései, feliratok, kerítés, kapuzat, előlépcső, előtető, illetve teljes homlokzat helyreállítása, színezése, falfirkák eltávolítása.
  • Belsőépítészeti, iparművészeti, képzőművészeti értékek, kapualj, lépcsőház, udvar, belső közös terek, valamint ezek díszítéseinek és tartozékainak helyreállítása.
  • Különösen indokolt esetben helyiségen belüli építészeti, iparművészeti, képzőművészeti tartozékok, berendezések helyreállítása.

A támogatás elbírálásánál előnyt élvez, ha a ház a településkép védelmi rendeletben meghatározott kerületi területi védelemmel lehatárolt helyszínen található, a településképet meghatározó a felújítás, valamint az a pályázó, aki a Fővárosi Önkormányzattól az Építészeti Örökségvédelmi Támogatásból támogatásban részesült.

A pályázat alapján egyszeri, vissza nem térítendő támogatás nyerhető el, de az nem haladhatja meg társasházanként az 5 M Ft-ot, illetve a benyújtandó pályázati anyag mellékletét képező költségvetés 50%-át.

A pályázati kiírás szövege itt, a Főépítészi Iroda oldalán az Építészeti értékek védelme menüpont alatt és a Főépítészi Irodán érhető el. A pályázat összeállításához a Főépítészi Iroda szívesen nyújt informális támogatást.

A pályázatot két példányban személyesen kell benyújtani a Budapest Főváros XIII. Kerületi Polgármesteri Hivatal Főépítészi Irodájára (1139 Budapest, Béke tér 1.), beérkezési határidő: 2018. július 31. (kedd) 12.00 óra.

Vissza

Díjaink, elismeréseink