XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/palyazat/akadalymentesites-a-polgarmesteri-hivatalban-palyazati-forrasbol/

Témák A-Z

Önállóan vagy kiszolgáltatva, azaz egyenlő esélyű hozzáférés a helyi közszolgáltatásokhoz

Akadálymentesítés a Polgármesteri Hivatalban pályázati forrásból

szechenyi terv

Akadálymentesítés 2011

A XIII. kerületi önkormányzat a helyi közigazgatás további korszerűsítését, fejlesztését tűzte ki célul az esélyegyenlőség jegyében. A program kiemelt figyelmet fordít a fogyatékossággal élő embertársaink (mozgássérült, hallássérült, látás vagy értelmi sérült) életminőségének, közérzetének javítására.

A Budapest Főváros XIII. kerület Önkormányzata 40/2011 (III. 17.) Ö.K. határozatával döntött az „Önállóan vagy kiszolgáltatva, azaz egyenlő esélyű hozzáférés a helyi közszolgáltatásokhoz” című pályázat benyújtásáról a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez.

A sikeres pályázatnak köszönhetően, a projekt az Európai Unió támogatásával, az a VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft. közreműködésével valósul meg.

A projekt neve: „Önállóan vagy kiszolgáltatva, azaz egyenlő esélyű hozzáférés a helyi közszolgáltatásokhoz”.

Elnyert támogatás: 14.940.000.-Ft

A projekt időtartama: 2011. 06. 01. – 2011. 11. 31.

Főkedvezményezett: Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzat, 1139 Budapest Béke tér 1.

Közreműködő szervezet: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség – 1077 Budapest, Wesselényi utca 20-22.

A projekt végrehajtásában közreműködő szervezet: VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft. Címe: 1016 Budapest, Gellérthegy u. 30-32.

A XIII. kerületi önkormányzat elkötelezett az esélyegyenlőség biztosítása iránt, és igyekszik mindent megtenni a közszolgáltatások komplex infokommunikációs akadálymentesítéséért.

A projekt a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási színtereinek teljes körű infokommunikációs akadálymentesítését szolgálja, lehetővé téve bármely típusú fogyatékossággal élő személy (mozgássérült, hallássérült, látás- vagy értelmi sérült) biztonságos közlekedését, tájékozódását, az információhoz való egyenlő hozzáférését.

A program célja egy olyan emberközpontú, szolgáltató helyi közigazgatás továbbfejlesztése, amely hozzájárul a társadalmi szemléletformálás javításához, egy olyan társadalmi környezet kialakításához, működtetéséhez, amely tiszteletben tartja a sokszínűséget.

Elnyert pályázatunk 2011. november végén sikeresen lezárult.

Önkormányzatunk által benyújtott, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Új Széchenyi Terv támogatási rendszerében elbírált KMOP-4.5.3-10-11-2011-0050 azonosítószámú pályázatunk megvalósulása lezárult.

Az akadálymentesítési munkálatok 2011. októberében kezdődtek, befejezésükre pedig november végén került sor.

A közel 15 000 000 forintos Európai Uniós támogatásból a Polgármesteri Hivatal épületét teljes körűen akadálymentesítettük, ezzel lehetővé téve bármely fogyatékossággal élő személy közlekedését, tájékozódását, információhoz való jutását az épületben.

Magyarország megújul

Vissza

Díjaink, elismeréseink


              Idősbarát önkormányzat díj