XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/onkormanyzat/onkormanyzati-jo-gyakorlatok/oreg-hibak-es-baklovesek-cimu-interaktiv-szinhazi-jatek/

Témák A-Z

Öreg hibák és baklövések című interaktív színházi játék

Bűnmegelőzési program keretében elkészült az Öreg hibák és baklövések című interaktív színházi játék, amely az áldozattá válás megelőzésének ügyét hivatott szolgálni.

Célcsoport: kerületi szépkorúak

Indulás dátuma: 2017. év

Jó gyakorlat célja: A kerületi szépkorúak figyelmét felhívni, azokra a trükkös csalási módszerekre, amely a mindennapi életben előfordulhat bárkivel.

A jó gyakorlat szakmai tartalma: A napjainkban jelenlevő trükkös csalások formáiból több jelenet készült, amelyet a Tarka Színpad társulata ad elő. A kilenc epizódból álló játék könnyed és szórakoztató stílusban azokat a trükkös csalási módszereket mutatja be, amelyek a szépkorú, és gyakran magányosan élő emberek számára jelentenek reális veszélyt.
Az interaktív színházi játék bemutató sorozat helyszíne a Gyermek és Ifjúsági Ház, Dagály utca 15/a. szám alatt. Az Angyalföldi Gyermek és Ifjúsági Ház színházterme eddig minden alkalommal zsúfolásig megtelt. A bűnmegelőzési produkciót eddig mintegy hétszáz idős ember, valamint az idősek klubhálózatának dolgozói, szociális munkások és családgondozók látták. Az előadásokat követően a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakemberei segítenek értelmezni a látottakat, felhívják a közönség figyelmét a trükkös csalások felismerésének lehetőségeire, elkerülésük, és így az áldozattá válás megelőzésének módozataira, és válaszolnak a nézők kérdéseire.
Az előadások ingyenesen, belépőjegy nélkül tekinthetők meg.

Díjaink, elismeréseink


              Idősbarát önkormányzat díj