XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/onkormanyzat/onkormanyzati-jo-gyakorlatok/mini-vizhez-szoktato/

Témák A-Z

„Mini vízhez-szoktató”

Az Önkormányzat támogatja a 2-4 éves kortól történő úszás alapjainak elsajátítását.

Célcsoport: 2-4 éves korú gyermekek

Indulás dátuma: 2018. január

Jó gyakorlat célja: gyermekek vízhez szoktatásának támogatása

Jó gyakorlat szakmai tartalma: XIII. kerületi Partnerkártyával rendelkező és életvitelszerűen itt élő szülő, törvényes képviselő, a 2 és 4 életév közötti gyermekek esetében a foglalkozáson való részvétel óradíjának részben átvállalása.

Mottó: “A gyerekek legtermészetesebb megnyilvánulási formája a mozgás, szülőként felelősségünk mozgáskedvük megőrzése, a sport megszerettetése és életformává alakítása”
A XIII. kerületi Önkormányzat Prevenciós Központja a Bohóchal egyesületet kérte fel a január 29-én indult Mini vízhez szoktató foglalkozások lebonyolítására. A foglalkozások tematikája mindig igazodik a gyerekek életkori sajátosságaihoz, tudásszintjéhez, sőt alacsony csoportlétszám miatt még a személyiségéhez is.
2 éves kortól teljesen kezdő gyerekek is részt vehetnek a foglalkozásokon. Ők három éves korukra önállóan lebegnek háton és hason is a vízen, víz alatt magabiztosak, sőt annyira szeretnek ott lenni, hogy ezt a korszakot szinte végig búvárkodással töltik. Önállóan használják a vízi kukacot és az úszódeszkát. Bátran ugranak a vízbe, akár fejest is. A foglalkozás célja játékokon keresztül az úszást előkészítő, megalapozó mozdulatok, légzés technika elsajátítása, és a bátorság megszerzése.
Mikor érdemes elkezdeni? Magát, az oktatást sok tényező befolyásolja, mint pl. a gyermek érettsége, hozzáállása, motiváltsága – csak, hogy legfontosabbakat említsem. A gyerekek koncentrációja 3,5-4 éves kortól már elég fejlett ahhoz, hogy a lényegi információk célba érjenek. Természetesen az oktatás játékos formában zajlik, de szükséges bizonyos mértékű fegyelmezettség a sikerhez.
A foglalkozásokat a Nővér utcai uszodában, 1131 Bp., Nővér u. 15-17 szám alatt van megjelölt időpontokban (30-40perc). Egy foglalkozás díja – a szülők részére – 200 Ft, a költségek többi részét a XIII. kerületi Önkormányzat vállalja.

Díjaink, elismeréseink


              Idősbarát önkormányzat díj