XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/onkormanyzat/onkormanyzati-jo-gyakorlatok/lego-robot/

Témák A-Z

Önkormányzatunk minden eszközzel támogatja, hogy a gyermekek tanuljanak meg logikusan gondolkodni, fejlődjen a problémamegoldó képességük, ezáltal az iskolai eredményeik is.

Célcsoport: 5-8. évfolyamos tanulók

Indulás dátuma: 2018. év

Jó gyakorlat célja: Tehetséges gyermekek támogatása.

Jó gyakorlat szakmai tartalma: A robotika szakkör a kerületi lakóhellyel rendelkező 5-8. évfolyamos tanulók részére került meghirdetésre. A szakkört a Gyermekakadémia szervezi, a képzés alapja a LEGO MINDSTORM EV3 robotok.

Önkormányzatunk elkötelezett az oktatás fejlesztése iránt, ezért ezzel a lehetőséggel is szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a kerületi gyerekek a lehető legjobb esélyekkel induljanak az életben A programozás oktatás és algoritmikus gondolkodás egy új fejlesztőeszköz. Azok számára is elérhetővé teszi a programozást, robotikát, akik eddig motivációjuk vagy lehetőségeik hiányában e területen kívül maradtak. A gyerekek játékos keretek között kerülnek ezen képességek birtokába.

Helyszínek, a XIII. kerületi telephelyű általános iskolák: Hegedüs Géza Általános Iskola, Pannónia Általános Iskola, Eötvös József Általános Iskola, Tomori Pál Általános Iskola, Hunyadi Mátyás Általános Iskola, Gárdonyi Géza Általános Iskola, Vizafogó Általános Iskola, Számítástechnikai Általános Iskola, Herman Ottó Általános Iskola, Csata Utcai Általános Iskola, Prizma Általános Iskola.
A tanfolyam, egy féléven keresztül, egy gyermek teljes költsége 60 000 Ft ebből:
Önkormányzati támogatás 48 000 Ft
Szülő által fizetendő: 12 000 Ft

A mai környezetben a gyerekeknek természetes, hogy számítógépet, tabletet, okostelefont használnak. Ezzel lehetőséget kapnak, arra, hogy olyan módon tanulják meg használni, ami egész életükre pozitív hatással lesz. A gyerekek megtanulnak logikusan gondolkodni, fejlődik a problémamegoldó képességük, kiválóan átlátnak folyamatokat és ezáltal az iskolai eredményeik is javulhatnak. Teret kapnak a kreativitásuknak, programozás közben alkotnak, azt csinálják, amit a tapasztalatok alapján igazán szeretnek. A digitális írástudás egyre inkább a 21. század alapkövetelménye.

Díjaink, elismeréseink


              Idősbarát önkormányzat díj