XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/onkormanyzat/onkormanyzati-jo-gyakorlatok/lakossagi-zoldterulet-vedelmi-palyazat/

Témák A-Z

Lakossági Zöldterület-védelmi Pályázat

Lakossági Zöldterület-védnökségi Pályázat kiírása, melynek keretében a társasházi lakóközösségek vehetnek védnökségbe – az önkormányzat anyagi támogatásával – közterületi előkerteket, fasori sávokat, parkrészeket.

Célcsoport: XIII. Kerületi lakosok

Indulás dátuma: 2002.év

Jó gyakorlat célja: kerületi állampolgárok bevonása közvetlen lakóhelyük zöldítésébe, gondozásába, továbbá segítsük a lokálpatriotizmus további erősödését, kibontakozását.

Jó gyakorlat szakmai tartalma: A XIII. Kerületi Önkormányzat meghirdeti a Lakossági Zöldterület-védnökségi Pályázatot. A pályázaton részt vehetnek XIII. kerületi társasházak, lakásfenntartó szövetkezetek.

Vállalható tevékenység: közterületi előkert gondozása, parkoló elválasztó zöldsávjának gondozása, parkrészlet gondozása, fasori sáv gondozása, kutyafuttató gondozása

A pályázat benyújtható személyesen vagy elektronikusan, az lzvp@bp13.hu címre a tárgyban „Lakossági zöldterület-védnökségi pályázat” megjelöléssel.

A pályázat nyertesei az érintett terület védnökeivé válnak, akiknek a díjazás fejében vállalniuk kell a velük kötött szerződésben meghatározott terület rendszeres gondozását és ápolását, mely minimálisan magában foglalja a locsolást, a gyommentesítést, fűnyírást, kerti és egyéb hulladék összegyűjtését. A vállalt feladatokat a pályázat bonyolítójának műszaki ellenőrei folyamatosan ellenőrzik.

Díjaink, elismeréseink


              Idősbarát önkormányzat díj