XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/onkormanyzat/onkormanyzati-jo-gyakorlatok/jo-tanulo-jo-sportolo/

Témák A-Z

Jó tanuló, jó sportoló

Önkormányzatunk elismeri azokat a tanulókat, és felkészítő tanáraikat, akik az adott tanévben kimagaslóan szerepeltek a budapesti, országos és nemzetközi versenyeken

Célcsoport: általános és középiskolai tanulók és felkészítő tanárok, edzők

Indulás dátuma: 1996.

Jó gyakorlat célja: Tehetséges fiatalok támogatása. Jó példák bemutatásán keresztül erősíteni a fiatalokban a képzés, a tanulás és a sportolás szerepét, ösztönözi a szellemi és fizikai képességek folyamatos fejlesztésére, a fair-play szellemének ápolása, az eredményes tanulásra és magasabb szintű sportolásra.

Jó gyakorlat szakmai tartalma: Kategóriánkénti sportszakmai elvárások figyelembevételével tehetnek javaslatot szeptember hónap folyamán az iskolaigazgatók. A beérkezett jelölések alapján a „Jó tanuló, jó sportoló” tanulók díjban részesülnek, illetve testnevelő tanárok és egyesületi edzők felkészítő munkájukat ismerjük el.
Önkormányzatunk számára fontos a fiatalok egészséges életmód iránti igény felkeltése, feltételek biztosítása. Ennek egyik eszköze „Jó tanuló, jó sportoló” díj megalapítása. A jó példák bemutatásával a fiatalokat aktív testmozgásra ösztönzhetjük, az egészségfejlesztő testmozgást és az egészséges életmódot népszerűsíteni, az utánpótlás-nevelést, valamint a tehetséggondozást. Elismerésben azok a tanulók részesülhetnek (általános iskola 1. osztálytól középiskola 13. osztályáig), akik:
• Sportszakmai: serdülő, ifjúsági, junior VB-én, EB-én, OB-én szerzett I-VI. helyezés, illetve a Diákolimpia országos eseményein egyéni versenyzőként vagy csapattagként szerzett I-VI. vagy a budapesti eseményein szerzett I-III. helyezés szükséges.
• Tanulmányi: 4.60 tanulmányi átlag

A tanulók mellett – elismerésben részesülnek azok a sportszakemberek is (a felkészítő testnevelő tanárok és az egyesületi edzők), akiknek a munkája nagyban hozzájárult a tanulók kiemelkedő tanulmányi és sport sikereinek eléréséhez.

A diákolimpián sikeresen szerepelt egyéni versenyzők, hanem az eredményesen szerepelt csapatok tagjai is elismerésben részesülnek. A követelményeknek megfelelően, az egyéni versenyzők esetében a tavalyi tanévben az országos vagy a budapesti versenyeken elért I-III. helyezést elérő tanulók és a felkészítő testnevelő tanáraik kapnak jutalmat. A diákolimpián kiválóan szerepelt csapatoknál ugyanazok a feltételek, mint az egyéni versenyzők esetében.

Díjaink, elismeréseink


              Idősbarát önkormányzat díj