XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/onkormanyzat/onkormanyzati-jo-gyakorlatok/gyogyuszas-6-14-eves-korosztaly-szamara/

Témák A-Z

Gyógyúszás 6-14. éves korosztály számára

Gyermekorvos javaslatára, gyógyúszás szervezése 6-14. éves korosztály számára a két kerületi tanuszodában.

Célcsoport: 6-14. éves gyermekek részére

Indulás dátuma: 2016.év

Jó gyakorlat célja: azon gyermekek részére segítségnyújtás, akiknek nincs lehetőségük az államilag finanszírozott gyógyúszást, mint egészségügyi szolgáltatást igénybe vegyék.

Jó gyakorlat szakmai tartalma: Gyermekorvosi kezdeményezésre indult, megszervezése. Javaslatuk alapján a különféle úszásnemekből és vízben végzett gyakorlatokból álló, szakemberek által vezetett gyógyúszás foglalkozásokkal nagyon jó eredményeket lehet elérni különböző tartáshibák javítása, az egészségi állapot és a fizikai teljesítőképesség növelése, bizonyos légzőszervi megbetegedések gyógyítása, és más egészségügyi problémák kezelése terén.
Helyszín: Két kerületi telephelyű tanuszoda. Nővér utcai (Nővér u. 15-17.) és a Radnóti Miklós utcai tanuszodákban (Radnóti u. 33-35.)
A tanuszodákban az önkormányzat által megkötött, a foglalkozások vezetésére vonatkozó szerződés alapján felkészült szakemberek foglalkoznak azokkal a 6 és 14 év közötti gyerekekkel, akik részére a házi gyermekorvos javasolja a gyógyúszást, és akiknek a szülei, törvényes képviselői a kerületben bejelentett lakcímmel, és XIII. kerületi Partnerkártyával rendelkeznek.
Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzata az óradíjat átvállalja, a szülőt terhelő költség: 200 Ft/óra.
Tájékoztató az igénybevétel menetéről: A házi gyermekorvos a kitöltött adatlapon javaslatot tesz a gyógyúszás szükségességére. A szolgáltatás együttműködési megállapodás megkötésével vehető igénybe. (tartalma: egyeztetett időpont, lemondás szabályai, fizetendő díj önkormányzat és a szülő közötti megosztása, egyéb igénybevételi szabályok)

Díjaink, elismeréseink


              Idősbarát önkormányzat díj