XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/onkormanyzat/onkormanyzati-jo-gyakorlatok/fecske-lakas/

Témák A-Z

Fecske lakás

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat pályázat formájában támogatja a fiatal párok lakhatását. Ennek érdekében fecskelakásokat működtett.

Célcsoport: XIII. Kerületi fiatalok

Indulás dátuma: 2001.

Jó gyakorlat célja: Fiatal házas/élettársak lakhatásának támogatása.

Jó gyakorlat szakmai tartalma:
Önkormányzatunk fecske lakásokat építtet és üzemeltet.

Ezekkel a megpályázható lakóegységekkel határozott idejű elhelyezést biztosít azon fiatal házasok, illetve élettársi kapcsolatban élők számára, akik készek és képesek végleges lakáshoz jutásukat 8 éven belül önerőből, lakás-előtakarékosság vállalásával megoldani.

 

A helyi rendeleti szabályozás szerint a bérleti jog pályázati eljárás útján nyerhető el, maximum 8 éves határozott időre szól, nem hosszabbítható meg, nem cserélhető el (sem állampolgári csere útján, sem másik lakáspályázaton) és nem ruházható át. A pályázatot kizárólag pályázati kiírás melléklete szerinti ingyenes nyomtatványon lehet benyújtani, mely az Önkormányzat Ügyfélszolgálati Irodájában (1139 Budapest, Béke tér 1.), a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt-nél (1131 Budapest, Béke utca 65. Földszint, 1136 Budapest, Hegedűs Gyula utca 15.) szerezhető be, valamint letölthető a www.kozszolgaltato.bp13.hu és www.bp13.hu internetes honlapokról.

A pályázatot azok a 35. életévüket be nem töltött házaspárok, illetve élettársak nyújthatják be, akik közül a pályázat benyújtásakor legalább az egyik fél a 30. életévét még nem töltötte be és a pályázati kiírásban megjelölt feltételeknek megfelelnek.

Díjaink, elismeréseink


              Idősbarát önkormányzat díj