XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/onkormanyzat/onkormanyzati-jo-gyakorlatok/ecdl-kismamak-reszere/

Témák A-Z

ECDL kismamák részére

4 modulos ECDL Start számítástechnikai tanfolyam mellett a + 3 modul megszerzésének a lehetőségét is biztosítjuk kismamák részére.

célcsoport: XIII. kerületi lakóhellyel rendelkező kismamák vehetnek részt.

indulás dátuma: 2011

Jó gyakorlat célja: A gyermekgondozási ellátást igénybe vevő nőknek az ellátási idő letelte utáni munkaerő-piaci belépésre, visszatérésre szükséges kompetenciák erősítése

Jó gyakorlat szakmai tartalma: A 4 + 3 modul megszerzését lehetővé tevő tanfolyamon a számítógép használatának képessége olyan színtű legyen, hogy az elsődleges munkaerő piacon képes legyen megjelenni. A tanfolyam alatt az édesanya igénye szerint gyermek ellátásáról gondoskodunk.A gyermekgondozási ellátás megszűnését követően a munkaerő-piaci visszatérés akár van munkahely, akár nincs nem zökkenőmentes. A hosszú távollét alatt, – ha az igénybe vevő egyáltalán rendelkezett korábbi munkatapasztalattal – az ismeretek kopnak, elavulnak, a munkavállalói készségek romlanak, lazul, vagy meg is szűnik a kapcsolat a korábbi munkáltatóval.
Évente szervezet tanfolyam túl mutat a ECDL vizsga megszerzésén, egyben közösségteremtő, kapcsolatépítő.
XIII. kerületi lakóhellyel rendelkező kismamák vehetnek részt. A képzés 15 fős csoportban indul, 90 + 110 órás, 15 + 18 hetes időtartamú (heti 2×3 óra). A teljes, 7 modulos ECDL bizonyítvány megszerzéséhez összesen 200 órát biztosítunk.
Az alapozó képzés a Prevenciós Központban (Tüzér utca 56-58.) van, a vizsgára való felkészítést és a vizsgáztatást az ECDL vizsgaközpont Németh László Gimnázium (Nővér utca 15-17.) végzi. A számítógéptermet, a szakképzett tanárokat és a vizsgadíjat az önkormányzat biztosítja.
A tanfolyam idejére 1 év feletti gyermekek részére igény szerint a Napraforgó Bölcsődében (Angyalföldi út 47.), 2 év feletti gyermekek részére a Gyermekházban (Dagály utca 15/A) található Tücsöktanyán gyermekfelügyeletet tudunk biztosítani.
Az ECDL Start program 4 modulból ír elő vizsgát – a tanfolyamon „Számítógépes alapismeretek”, Online alapismeretek”, „Szövegszerkesztés”, „Táblázatkezelés”. A + 3 modul „prezentáció”, „adatbázis-kezelés” , „Képszerkesztés” .

 

Díjaink, elismeréseink


              Idősbarát önkormányzat díj