XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/onkormanyzat/onkormanyzati-jo-gyakorlatok/bringas-reggeli/

Témák A-Z

Bringás reggeli

Kerületünkben először 2012-ben szervezte meg az önkormányzat a napjainkra rendkívül népszerűvé vált bringásreggelit, amely a később megrendezésre kerülő Autómentes Nappal, és az Európai Mobilitás Héthez kapcsolódó helyi eseményekkel együtt szerves része a Kerületi Környezetvédelmi-fenntarthatósági programnak.

Célcsoport: „Bringások”

Indulás dátuma: 2012

Célja: Az önkormányzat stratégiai célként kezelte a kerékpározás népszerűsítését. Ennek keretén belül pályázati forrást biztosít a kerékpárok biztonságos tárolását szolgáló társasházi létesítmények megvalósításához, és támogatja a kerékpáros infrastruktúra fejlesztését is.

Szakmai tartalom: Kerületünkben először 2012-ben szervezte meg az önkormányzat a napjainkra rendkívül népszerűvé vált bringásreggelit, amely a később megrendezésre kerülő Autómentes Nappal, és az Európai Mobilitás Héthez kapcsolódó helyi eseményekkel együtt szerves része a Kerületi Környezetvédelmi-fenntarthatósági programnak.
A kerékpárral közlekedők megszokták, és megkedvelték a bringásreggeliket, amelyek lebonyolításából az Angyalföldi Szociális Egyesület, és a kerületi szociális munkások is kiveszi a részüket. A program alkalmával több százan élnek a felkínált reggeli lehetőségével, a kerékpárosok között az elmúlt évekhez képest sokan voltak a szüleikkel óvodába, iskolába igyekvő gyermekek, és szép számmal akadtak nyugdíjas sportemberek is. A kerékpárosokat szemlélve megállapítható, hogy túlnyomó többségük életvitel szerűen használja a kerékpárt, és nem takarékoskodik a biztonságot szolgáló speciális ruhadarabok és kiegészítők beszerzésével.
Az akció közreműködői a reggeli mellé jó hírrel is szolgáltak a bringásoknak: Folyamatos a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányság kerékpár regisztrációs akciója, amit a kerület rendőrei az Angyalföld Közrendjéért és Közbiztonságáért Közalapítvány támogatásával végeznek. Az akció keretében a rendőrség rögzíti a tulajdonos adatait, majd a biciklire sorszámozott matricát ragasztanak és sorszámot festenek, ami a továbbiakban lehetővé teszi a bicaj azonosítását. A kerékpár regisztrációra a megadott időpontokban lehet jelentkezni, a regisztráció díjtalan.

Díjaink, elismeréseink


              Idősbarát önkormányzat díj