XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/onkormanyzat/onkormanyzati-jo-gyakorlatok/bobita-irodalmi-jatszoter/

Témák A-Z

Bóbita Irodalmi Játszótér

Weöres Sándor születésének 100. évfordulója alkalmából épült meg az újlipótvárosi RaM – Radnóti Miklós Művelődési Központ kertjében, a Bóbita Irodalmi játszótér.

Célcsoport: óvodás és általános iskoláskorú gyermekek

Indulás dátuma: 2005

Jó gyakorlat célja:

A zöldterületek kialakítása felújítása során minden korosztály érdekeit vegyük figyelembe. A jól tervezett szabadterek lehetőségével a hétköznapi élet sokféle tevékenységére, egyes korcsoportok által igényelt új rekreációs szolgáltatások megtelepedését segítsük.
A jó gyakorlat szakmai tartalma: A játszótér tervét az Ilonamalom Műhely Bt. készítette, az ötletet pedig Weöres Sándor „A tündér” című verséből merítette a tervező.

Helyszín: XIII. Kárpát u. 23- 25.
A játszótér területe az alkotó íróasztalát szimbolizálja. Erre utalnak a ceruzák, a festékes tubus, az abból kifolyó festék csúszdaként funkcionál, a tintatartó ami belső bújó mászó játék csúszdával kombinált, a ceruza hegyezéséből származó forgács, pedig a pihenést szolgáló padként szolgál. De fellelhető a játszótéren ember nagyságú hegyező, amelyet a gyerekek mókuskerékként használhatnak, illetve egy óriási festékpaletta, amelyben homokozhatnak a gyerekek.
AngyalZÖLD Stratégia ( 2011-2014) , Összefogással az élhetőbb környezetért, továbbá ANGYAL ZÖLD+ (2015 – 2019 ) stratégia mentén az Önkormányzat tervezetten alakítja és újítja fel zöld területeit..

Díjaink, elismeréseink


              Idősbarát önkormányzat díj