XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió

https://www.budapest13.hu/onkormanyzat/kollner-ferenc-emlekdij/

Témák A-Z

Köllner Ferenc-emlékdíj

Dr. Tóth JózsefA Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) elnöksége egyhangú szavazással sikeres önkormányzati vezetői tevékenysége, valamint az önkormányzatiság érdekében folyamatosan végzett következetes tevékenysége elismeréseként részesítette Köllner Ferenc-emlékdíjban dr. Tóth Józsefet, a XIII. kerület polgármesterét.

Dr. Tóth József eddigi pályafutása során mindvégig a XIII. kerületben dolgozott, 1994-től a XIII. kerület polgármestere. Szívügye a XIII. kerület folyamatos fejlődése, rendje, tisztasága, az itt élő emberek szociális biztonságának fenntartása. Irányítása alatt töretlenül fejlődik a városrész, amelynek vagyona évről évre növekszik.

A fővárosban elsőként kezdeményezte a minőségbiztosítási rendszer bevezetését a Polgármesteri Hivatalban, majd az önkormányzat intézményeiben. Felismerte, hogy az Európai Unióhoz való csatlakozás követelményrendszere a közigazgatásban is a minőséget állítja a középpontba. Tevékenysége révén a kerület kapcsolatai kiterjedtebbek lettek, testvérvárosainak száma gyarapodott.

 

A Köllner Ferenc-emlékdíj az önkormányzatok érdekében tevékenykedők számára az egyik legmagasabb szintű elismerés, amelyet minden évben a Helyi Önkormányzatok Napjához kapcsolódó ünnepség keretében nyújtanak át a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége elnöksége által arra érdemesnek ítélt személyeknek.

Dr. Tóth Józsefnek jelentős érdemei vannak az önkormányzat céltudatos, határozott irányításában. A XIII. kerületért végzett magas szintű, áldozatkész munkáját, eddigi életútját elismerve a XIII. kerület lakossága 2002-ben országgyűlési képviselővé is megválasztotta. Népszerűségét, támogatottságát bizonyítja, hogy 2010-ben országgyűlési mandátumát már harmadszor, önkormányzati választásokon polgármesterré választását már ötödik alkalommal erősítették meg a választók.

A XIII. kerületének dinamikus fejlődésének bizonyítéka, hogy a városrész számos más díjjal is büszkélkedhet:

  • Hild János-díj
  • Magyar Közigazgatási Minőség Díj
  • Kerékpárosbarát Település
  • Idősbarát Önkormányzat

Díjaink, elismeréseink