XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/06/21/uj-lakasok-epulnek-a-xiii-keruletben/

Témák A-Z

Új lakások épülnek a XIII. kerületben

2012. június 21. - Frissítve Városfejlesztési hírek

Noha Budapest- és országszerte megcsappant a lakásépítés, a fejlesztők még ilyen körülmények között is bíznak a XIII. kerületben. Ezt igazolja, hogy egy összesen 142 lakásos épületegyüttes építése zajlik a Rozsnyay utcában.

A Nanette Harmony beruházásában megvalósuló fejlesztés eredményeképp három új lakóépülettel gazdagodik Angyalföld egyik fejlődő körzete. A Rozsnyay és a Hajdú utca találkozásánál található helyszín otthonaiba a tervek szerint 2013 júniusában költözhetnek be a lakók.

Az építkezés 2012 júniusában érte el a legmagasabb pontját, s ez alkalomból a hagyományokhoz híven bokrétaünnepséget rendeztek. A bokrétán a fejlesztő és a kivitelező neve mellett szalagot helyeztek el a XIII. Kerületi Önkormányzat nevében is. A szalagot Arató György főépítész tűzte fel.

A fejlesztő tapasztalatai szerint az itteni lakások iránt érdeklődők a garzontól a penthouse-ig minden lakástípus iránt érdeklődnek.

A XIII. kerületben egyébként folyamatosan emelkedik a lakosok száma, 2011-ben 108 ezren éltek a városrészben. Évről évre több mint 1000 kisgyermek születik Angyalföld, Újlipótváros és Vizafogó együttesében, tavaly 1169 csecsemővel gazdagodott a kerületi lakosság.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj