XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2011/09/30/nagyszabasu-felujitas-ert-veget-a-zold-ag-tagovodaban/

Témák A-Z

Nagyszabású felújítás ért véget a Zöld Ág Tagóvodában

2011. szeptember 30. Városfejlesztési hírek

Teljes körű rekonstrukció ért véget a Zöld Ág Tagóvodában. A XIII. kerületi önkormányzat összesen félmilliárd forintot költött a beruházásra, amelynek köszönhetően az átfogó felújításon kívül új tornatermi szárny épült. Az óvoda szintterülete 360 négyzetméterrel bővült a munkálatok során. Ennek köszönhetően egy tágasabb fogadótér köszönti a belépőket, kialakítottak egy előcsarnokot és az emeleten egy közlekedőteret.

Megújult a régi rész is, amely az új épületrésszel megegyező színvonalú lett. A mostani beruházás részeként korszerű műszaki tartalommal látták el a régi szárnyat.

A földszinten a tornatermen kívül orvosi szoba, elkülönítő, az emeleten logopédus és egyéni fejlesztő szoba szolgálja a gyermekek nívós ellátását.

A munkálatok során önálló gazdasági bejáratot nyitottak az étel zavartalan beszállítása érdekében, s a meglévő étellift helyett új üzemel.

 

A Zöld Ág Tagóvoda 1978-ban nyitotta meg kapuit a Kárpát utcai lakótelepen, akkor még 4-es számú Napközi Otthonos Óvoda néven. Éppen öt esztendeje, 2006. szeptember 30-án vette fel a Zöld Ág nevet. Nevéhez méltó módon 2008-ban elnyerte a Zöld óvoda címet a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium által hirdetett pályázaton. Ma a XIII. kerületi Egyesített Óvoda tagintézményeinek egyike.

 

Az épület akadálymentesen megközelíthető. A mozgássérültek számára a szintek közötti közlekedést lift biztosítja, a földszinten akadálymentes WC-t alakítottak ki.

A felújítás tervezésénél és kivitelezésénél a hazai szabványokat és az európai uniós előírásokat egyaránt figyelembe vette a helyhatóság.

Az intézményben két szinten összesen nyolc csoportszoba található.

Az óvoda és a felújítás számokban:

  • 500 millió forintos beruházás
  • 360 négyzetméteres bővítés
  • 8 csoportszoba

 

 

 

 

 

 

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj