XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2011/08/29/elkeszult-a-futar-tagovoda-teljeskoru-felujitasa/

Témák A-Z

Elkészült a Futár Tagóvoda teljeskörű felújítása

2011. augusztus 29. - Frissítve Városfejlesztési hírek

Több mint 100 nyílászárót cseréltek ki, s több mint 1000 négyzetméternyi területen kapott új linóleumot az épület – két sokatmondó szám, amely a Futár Tagóvoda most elkészült felújítását jellemezte. Az idei esztendő munkálataival véget ért az a sorozat, amelynek eredményeképp 2007 óta ütemezetten évről évre jobb körülmények között kezdhették meg a szeptembert a gyerekek a Futár utcában.

A 2011-es esztendőben került sor a homlokzati hőszigetelésre, amelyet követően csaknem 500 négyzetméternyi klinkertégla burkolatot helyeztek el a külső falakon. A beruházás részeként nem maradt el az épület festése sem. Az óvoda fizikai akadály-mentesítése érdekében a bejáratnál akadálymentes rámpát alakítottak ki, a földszinten pedig egy akadálymentes WC áll rendelkezésre.

– Azt ígértük, hogy ki fogjuk elégíteni a szülői ignyeket, korszerű intézményeket teremtünk színvonalas szolgáltatásokkal, dinamizáljuk és humanizáljuk a kerületet. Ennek egy fontos állomása a Futár Tagóvoda most elkészült teljes körű felújítása – emelte ki köszöntjőjében dr. Tóth József polgármester. A csaknem negyed százada működő óvoda a ’80-as években készült el, amikor felépült a környéken a lakótelep. Ez volt az előző rendszer utolsó telepszerű építkezése a XIII. kerületben. Az utóbbi négy-öt esztendőben egyre több gyermek születik a kerületben, évente több mint 1100 újszülöttel gyarapodik a lakosság, s ennek megfelelően egyre több bölcsődei és óvodai férőhelyre van szükség. Ennek érdekében a XIII. kerületi önkormányzat folyamatosan fejleszti intézményhálózatát.

 

A 2011-es esztendőben összesen 6 milliárd forintot költ intézményfelújításra a helyhatóság. Ebből 3,2 milliárd forintból fejlesztik az iskolákat és az óvodákat. A XIII. kerületben 10 éves felújítási tervek révén ütemezi a munkákat az önkormányzat annak érdekében, hogy minél szebb és jobb körülményeket teremtsenek az intézményekben.

A Futár utcában 200 méteres körzetben 1 milliárd forintot költött intézményfelújításra a XIII. kerületi önkormányzat. A Futár Tagóvoda 200 millió forintból varázsolták újjá. A korábbi években kicserélték az elektromos hálózatot, felújították a földszinti és az emeleti konyhát, korszerűsítették a gyermekmosdókat. Ezen kívül barátságos és jól felszerelt környezetet teremtettek a kertben is.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj