XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió

https://www.budapest13.hu/hirdetmeny/nepszamlalas-2011-cimbejaras/

Témák A-Z

Népszámlálás 2011 – Címbejárás

 

 

Népszámlálás 2011

Tisztelt kerületi lakosok!

Tájékoztatom Önöket, hogy a Központi Statisztikai Hivatal 2011-ben népszámlálást hajt végre. A végrehajtás konkrét időpontját, módját, az adatkörök felsorolását a 2009. december 7-én elfogadott, a 2011. évi népszámlálásról szóló 2009. évi CXXXIX. törvény tartalmazza.

 

A népszámlálás célja friss, aktuális adatokat biztosítani a központi és helyi közigazgatás, illetve a társadalmi folyamatok iránt érdeklődő, azokat kutató és elemző intézmények, szervezetek, szakemberek számára. Az adatok az ország, a régiók, a megyék, a települések társadalmának és a népesség lakáshelyzetének részletes elemzését teszik lehetővé.

Magyarországon mai értelemben vett népszámlálást 1869 óta tartanak, általában tízévenként. Így a 2011. évi a 15. lesz a magyar népszámlálások sorában. Az adatfelvétel a teljes magyarországi lakásállományra és a népesség egészére kiterjed.

 

A Központi Statisztikai Hivatal folyamatosan végzi a 2011. évi népszámlálás előkészítését. A felkészülési feladatok között szerepel a népszámlálás induló címállományának kialakítása. A KSH Címregiszterében szereplő címadatok és a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) személyiadat- és lakcímnyilvántartásában szereplő lakcímadatok összevetését elvégezték.

A pontos címek meghatározása és véglegesítése a címek helyszíni ellenőrzése nélkül nem lehetséges, ezért 2010. március 25. és szeptember 27. között Budapest minden kerületében címbejárást hajtanak végre. A címeket ellenőrző munkatársak csak a közterületek nevét, ház- és ajtószámokat ellenőrzik, az adott címen lakók számát és nevét nem.
A feladat során foglalkoztatott címbejárókat a KSH fényképes igazolvánnyal és megbízólevéllel látja el.

Kérem a kerületi lakosokat, hogy a címbejárás sikeres végrehajtása érdekében a KSH munkatársait segíteni szíveskedjenek.

 

 

dr. Prehlik Lajos

Budapest Főváros XIII. Kerületi

Polgármesteri Hivatal

jegyzője

 

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink