XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió

https://www.budapest13.hu/hirdetmeny/nagyforgalmu-kozutakra-es-nagyforgalmu-vasutakra-vonatkozo-intezkedesi-tervek-velemenyezese/

Témák A-Z

Nagyforgalmú közutakra és a nagyforgalmú vasutakra vonatkozó zajvédelmi intézkedési tervek véleményezése

A környezeti zaj kezeléséről és értékeléséről szóló 280/2004. (X. 20.) Kormányrendelet (a továbbiakban: Korm. rend.) értelmében a rendeletben meghatározott éves forgalomnagyságot meghaladó közlekedési létesítményekre stratégiai zajtérképet és zajcsökkentési intézkedési tervet kell készíteni és rendszeres időközönként felülvizsgálni. A Korm. rend. 1. § (3) bekezdés b) pontja és a (3a) bekezdés b) pontja az előbbi feladat ellátását a közlekedésért felelős miniszter által kijelölt szervezethez telepíti. A miniszteri kijelölés alapján a fő közlekedési létesítmények közül a nagyforgalmú vasutak (30 000 szerelvény/évnél nagyobb forgalmú vasútvonalak) és a nagyforgalmú közutak (3 millió jármű/évnél nagyobb forgalmú országos közúti szakaszok) stratégiai zajtérképeinek és intézkedési terveinek elkészítését és felülvizsgálatát a KTI Közlekedéstudományi Nonprofit Kft. (a továbbiakban: KTI) végzi. A KTI elkészítette a nagyforgalmú közutakra és a nagyforgalmú vasutakra vonatkozó intézkedési tervek tervezetét (intézkedési tervjavaslat).

A tervjavaslatok nyilvánosságra hozatala és az észrevételek megtételének lehetőségére és módjára vonatkozó tájékoztatás az önkormányzatok feladata. A Korm. rend. 11. § (6) bekezdése alapján az intézkedési tervjavaslatra vonatkozó észrevételek megtételére a közzététel időpontjától számítva 30 napot kell biztosítani. A társadalmi egyeztetést követően a KTI a beérkezett vélemények figyelembevételével véglegesíti az intézkedési terveket.

A fentiek alapján az intézkedési tervjavaslatot ezúton 2019. december 13. és 2020. január 13. közötti időszakra közzétesszük. A tervjavaslatok a letölthető dokumentumokból ismerhetők meg.

Az intézkedési tervjavaslatokhoz kapcsolódó, a KTI által 2018-ban készített stratégiai zajtérképek a http://ugyelza.kti.hu/map/ linken keresztül érhetők el.

A Budapest XIII. kerületre vonatkozó tervjavaslatokkal kapcsolatos véleményeket a Bp. XIII. Kerületi Polgármesteri Hivatal Építésügyi Osztályára (e-mailben a kornyezetvedelem@bp13.hu, levélben a 1139 Budapest, Béke tér 1. címre) várjuk 2020. január 13-ig.

Köszönjük, ha véleményük megosztásával segítik munkánkat.

Építésügyi Osztály

Vissza

Díjaink, elismeréseink