XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió

https://www.budapest13.hu/hirdetmeny/legi-szunyoggyerites-lesz-augusztus-4-en/

Témák A-Z

Légi szúnyoggyérítés lesz augusztus 4-én

Értesítjük az érintetteket, hogy a XIII. kerület területén légi kémiai módszerrel történő szúnyoggyérítés lesz 2021. augusztus-én, napnyugta előtti másfél órában.

Rossz idő esetén a védekezés 2021. augusztus 5-én vagy 6-án ugyanabban az időben történik.

Felhasználásra kerülő vegyszer: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A készítmény a méhekre káros hatással van, ezért azok védelméről gondoskodni kell.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

https://katasztrofavedelem.hu/44/szunyoggyerites-terkep

Vissza

Díjaink, elismeréseink