XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2024/06/04/az-ev-kivalo-keruleti-pedagogusai-2024-ben/

Témák A-Z

Az év kiváló kerületi pedagógusai 2024-ben

2024. június 04. Nevelés - oktatás

Két óvodapedagógus és egy-egy tanító, könyvtáros-tanár és középiskolai tanár kapta Az év pedagógusa kitüntető címet 2024-ben a XIII. kerületi önkormányzattól. Kerületünkben 23 éve hagyomány, hogy a Pedagógus Naphoz időzítve elismerjük a legjobbak munkáját.

Év pedagógusai

 

A XIII. kerületi önkormányzat a jövőben is mindent megtesz azért, hogy a kerületben élő gyermekek a lehető legjobb körülmények között nevelkedjenek, a pedagógusok munkafeltételei pedig a lehető legjobbak legyenek. Erről dr. Tóth József polgármester beszélt a Pedagógus Naphoz kapcsolódó kerületi ünnepségen 2024, június 3-án, hétfőn. Szavaira reagálva Erdélyi Nóra, a XIII. kerületi óvodák ernyőszervezetének, az Egyesített Óvodának a vezetője megköszönte az önkormányzat anyagi és erkölcsi támogatását, majd idézte jelmondatukat is, miszerint „Akkor jó a világ, ha jó benne gyereknek és pedagógusnak lenni”. Az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban tartott ünnepség keretében a polgármester, Holopné Schramek Kornélia alpolgármesterrel együtt adta át Az év pedagógusa díjakat a következőknek:

Bakai Brigitta óvoda- és fejlesztő pedagógus, aki 2010 óta dolgozik az Egyesített Óvodában, jelenleg a Csicsergő Tagóvoda fejlesztő pedagógusa. Az óvodapedagógusi diplomája mellett, 2018-ban fejlesztőpedagógus szakvizsgát tett. Folyamatosan fejleszti, képzi magát, az így szerzett ismereteit beépíti a mindennapi munkájába és szívesen átadja kollégáinak. Rendkívüli érzékenységet tanúsít az egyéni bánásmódot igénylő, a sajátos nevelési igényű gyermekek irányába. A gyermekekkel rövid időn belül bensőséges kapcsolatot alakít ki. Az általa bevezetett és szervezett fejlesztőjáték ötletbörzéin új szemléletet mutat az óvodapedagógusoknak, pedagógiai asszisztenseknek a gyermekek fejlesztésére.

Herendi Hajnalka óvodapedagógus, gyógypedagógus, fejlesztő pedagógus, aki 1998 óta a Meséskert tagóvoda dolgozója. Kimagasló munkát végez a nevelőtestületben, az Egyesített Óvoda gyógypedagógusi munkaközösségében. Fejlesztőpedagógusi munkájában középpontba állítja a gyermekek harmonikus képességfejlesztését, megteremtve minden óvodás gyermek számára az egészséges testi, lelki, szellemi, erkölcsi fejlődés lehetőségét. Tehetséggondozó műhely keretén belül, „Kísérletezők-felfedezők” címmel, délutáni külön-foglalkozásokat tart, folyamatosan fejlesztve a gyermekek kreativitását, megfigyelő-képességét és alkotó gondolkodását.

Marosi Judit Lilla tanító, aki Vizafogó Általános Iskola alapító tagja. Pályafutását 1953-ban képesítés nélküli tanítóként kezdte, majd a Budapesti Tanítóképző Főiskolán szerzett diplomával 1985-től okleveles tanítóként dolgozik. Tanítóként, osztályfőnökként, munkaközösség-vezetőként vesz rész az intézmény napi pedagógiai munkájában. Tanítói tevékenysége és osztályfőnöksége mellett folyamatosan vállal plusz feladatokat. Iskolai műsorokat szerkeszt és tanít be diákjainak, nyári táborokat szervezett alsó és felső tagozatosoknak egyaránt. Tanítói munkáját az innováció, a folyamatos megújulás jellemzi.

Papp Anikó könyvtáros-tanár, osztályfőnöki munkaközösség-vezető, aki 1989-ben kezdte tanári pályáját jelenlegi és máig egyetlen munkahelyén a XIII. kerületi Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskolában, ahol több évtizede éve oltja iskolánk tanulóiba az olvasás szeretetét. Történelem tanítására több alkalommal kapott lehetőséget és az elmúlt időszakban többször osztályfőnökként is dolgozott. Legfontosabb küldetése az olvasás-, a könyvek megszerettetése, ezért a könyvtárat igazi olvasó-kuckóvá alakította, ahol mesedélutánon, papírszínházi előadásokon is részt vehetnek az alsó-tagozatos gyerekek, és olvasó versenyen is megmérettethetik magukat. Személye és több évtizedes szakmai munkássága példaértékű, kiemelkedik munkatársai közül.

Kónyáné Baracsi Beáta középiskolai tanár, aki 1995-től a Budapest XIII. Kerületi Ady Endre Gimnázium matematika-fizika szakos, majd matematika-fizika-informatika szakos tanára, 2013. szeptember 1-jétől igazgatóhelyettese. Részt vett az iskolai alapdokumentumok kidolgozásában, az iskola képzési formáinak, szellemiségének, arculatának alakításában. Kiváló szaktanár és karizmatikus vezetőegyéniség. Szemléltető anyagokat, feladatlapokat, játékokat készít, ezeket kollégáinak is rendelkezésére bocsátja. Rendszeresen tanít emelt szintű érettségi vizsgára készülő csoportokat. Tanítványai nagy arányban tanulnak tovább a Budapesti Műszaki Egyetemen, illetve más felsőoktatási intézmények mérnököket képző karain, és szívesen járnak vissza gimnáziumunkba, hogy tapasztalataikat megosszák.

Az év pedagógusa díjak átadása után került sor az Egyesített Óvoda jubiláló munkatársainak köszöntésére. A díjátadón fellépett az Egyesített Óvoda Philomela kórusa, szavalt Geszti Gábor, a XIII. Kerületi Ének-Zenei és Testnevelési Általános Iskola tanulója, a rendezvényt pedig a FOOL MOON acappella együttes zenés műsora zárta.

Pedagógusnap 2024

Vissza

Díjaink, elismeréseink


              Idősbarát önkormányzat díj