XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2023/06/06/oten-lettek-az-ev-pedagogusai-2023-ban/

Témák A-Z

Öten lettek az év pedagógusai 2023-ban

2023. június 06. - Frissítve Kulturális hírek

Két óvodapedagógus, egy-egy általános iskolai tanító és tanár, továbbá egy gimnáziumi tanár kapta idén az Év pedagógusa díjat a XIII. kerületben. Az elismeréseket dr. Tóth József polgármester és Holopné Schramek Kornélia alpolgármester adta át az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ színháztermében 2023. június 5-én, hétfőn.

A Pedagógusnaphoz időzített ünnepségen először az Egyesített Óvoda kórusa, a Philomela lépett fel, majd a Herman Ottó Általános Iskola egyik tanulója szavalt alkalomhoz illő verset.

Pedagógusnapi díjak átadása

A díjak átadása előtt dr. Tóth József polgármester arról beszélt, hogy olyan korszakban kell helytállniuk a pedagógusoknak, amikor tevékenységük nem kap kellő figyelmet, tiszteletet és elismerést. Ők azonban ennek dacára is teszik dolgukat, és tudásuk átadása mellett példát is mutatnak. A XIII. kerületben mi elismerjük a pedagógusok tevékenységét mind a köznevelésben, mind a közoktatásban – tette hozzá a polgármester, aki a területért felelős alpolgármesterrel, Holopné Schramek Kornéliával együtt adta át az Év pedagógusa díjakat a következőknek:

  • Daruka Ilona óvodapedagógus, fejlesztő pedagógus, tagintézmény-vezető

2008 óta az Ákombákom Tagóvoda munkatársa, 2018 óta a vezetője. Kedves, megnyerő, megértő, határozott személyisége révén mind a gyerekek, mind a szülők, mind a kollégái elismerik és szeretik. Továbbképzéseken rendszeresen részt vett, szakmai tudása magas szintű.

  • Treimann Gabriella, óvodapedagógus, fejlesztő pedagógus

1984-ben képesítés nélkül kezdet dolgozni, 1987 óta diplomás óvónő. 2012-től a Madarász Viktor utcában található Nyitnikék Tagóvoda munkatársa, 2014-től vezető-helyettese. Munkája fókuszában az áll, hogy miként segítsen a különleges bánásmódot igénylő gyerekeknek, illetve a kiemelkedő képességűeknek.

  • Besze Lívia tanító, tehetséggondozó

1997 óta dolgozik a Herman Ottó általános Iskolában. A lemaradó gyermekek felzárkóztatásában jeleskedik. Mindennapi munkáját a fenntarthatóság szemlélete hatja át, Szervez napközis táborokat és erdei iskolát is.

  • Puksa Beáta Krisztina általános iskolai tanár, igazgatóhelyettes

2003 óta a Pannónia Általános iskola munkatársa, jelenleg a vezetője. Diákjait folyamatosan viszi angol versenyekre. A tehetséggondozás mellett nagy hangsúlyt fektet a lemaradók felkarolására. A Felelős iskola program lelkes szervezője.

  • Farkas Andrea középiskolai tanár

1988 óta dolgozik tanárként a XIII. kerületben. Jelenleg a Németh László Gimnáziumban tanít, a matematika-fizika munkaközösség vezetője. Matematikából az emelt szinten tanuló diákcsoportok kiemelkedő gondozója, tanára.

A kerületi vezetők egyben gratuláltak ahhoz, hogy Bárczy István-díjat kapott a Fővárosi Közgyűléstől két XIII. kerületi pedagógus vezető munkatársunk:

  • Erdélyi Nóra, aki a kerületi óvodák ernyőszervezetének, az Egyesített Óvodának a vezetője, és
  • Galuszkáné Orbán Ágnes, aki a Karikás Frigyes Utcai Varázsliget Tagóvoda vezetője.

Erdélyi Nóra átveszi a Bárczy István-díjat Galuszkáné Orbán Ágnes átveszi a Bárczy István-díjat

A pedagógusnapi díjátadó ünnepségen fellépett a Gyöngyösi utcai Csicsergő Tagóvoda alkalmi kórusa, amely ovisokból és óvónőkből állt. A rendezvényt „Többet magunkról” címmel zenés műsor zárta Grecsó Krisztián költő, író, dalszerző és testvére, Grecsó Zoltán előadásában.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj