XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2023/04/18/folytatodik-az-idos-embereknek-szolo-kozbiztonsagi-programsorozat/

Témák A-Z

Folytatódik az idős embereknek szóló közbiztonsági programsorozat

2023. április 18. Idősügyi hírek

Ebben az esztendőben is folytatódik a Legyen óvatos! Ne adjon esélyt a csalóknak! című, az idős korosztályok tagjai áldozattá válásának megelőzésére irányuló önkormányzati programsorozat.  Mint emlékezetes, a TÖOSZ 2022. évi Legjobb önkormányzati gyakorlatok című pályázatán önkormányzatunk ezzel a projektjével értékes harmadik helyezést ért el.

Helyi ügyek sátra a közbiztonságról

Az elmúlt évi hagyományoknak megfelelően az idén is várják a közterületi önkormányzati rendezvényeken a szépkorú kerületi polgárokat a Helyi ügyek sátránál, ahol az önkormányzat, a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányság, a kerületi közterület-felügyelet és az Angyalföld Polgárőr Szervezet szakembereivel beszélgethetnek a lakókörnyezetük közrendjével, közbiztonságával kapcsolatos tapasztalataikról, és meghallgatják javaslataikat, észrevételeiket is. 2023. évben az első Lakóközösségi Nap megrendezésére április 27-én, 15.00-19.00 óra között, a Gidófalvy lakótelepen található Prevenciós Központ udvarában kerül majd sor.

Tarka színpad előadása

Ismét találkozhatnak a kerület idős lakói a Tarka Színpad nyugdíjasokból álló társulatának tagjaival is, akik folytatják a trükkös csalások módszereit bemutató, kilenc epizódból álló Öreg hibák és baklövések című interaktív színpadi játék előadás sorozatát. Az idei első előadásra a József Attila Művelődési Központ Színháztermében kerül sor május 4-én, 15.00 órai kezdettel, az előadás ingyenesen megtekinthető. A produkciót követően lehetőség lesz a jelenlévő szakemberekkel történő kötetlen eszmecserére, a látottak megbeszélésére.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj