XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2023/04/05/nagy-lepteku-muszerfejlesztes-az-egeszsegugyben/

Témák A-Z

Nagy léptékű műszerfejlesztés az egészségügyben

2023. április 05. Egészségügyi hírek

2022-ben az Egészséges Budapest Program keretében a XIII. kerületi Egészségügyi Szolgálat Nonprofit Kft. orvosi műszer beszerzést tudott megvalósítani. A gyógyítás technikai lehetőségei évről évre fejlődnek, egyre nagyobb lehetőséget biztosítva a minél gyorsabb és pontosabb diagnosztikára. A magas szintű szakmai tudás mellett ezen műszerfejlesztések jelentősen hozzájárulnak az eredményes gyógyításhoz, melyek alátámasztják az Önkormányzat humanizálási törekvéseit.

Közbeszerzési eljárás keretében 580 millió forint összértékben történtek fejlesztések.

A műtéti szakmákban egyre nagyobb hangsúlyt kap az egynapos sebészeti ellátás. Tanulmányok igazolják, hogy a gyógyulás gyorsabb lesz a saját, megszokott otthoni környezetben, kiváltva több napos kórházi tartózkodást. Egy ilyen típusú ellátás sokkal költséghatékonyabb, mint a kórházi kezelés. Az Intézet Egynapos Sebészeti részlege sikeresen, a páciensek elégedettsége mellett végez hat szakmában átlagosan évi 1300 műtéti ellátást. Az eredményes működéshez nélkülözhetetlen a technikai feltételek folyamatos fejlesztése. A most beszerzett nagy értékű szemészeti operációs rendszer és a minőségi betegellátás lehetővé tette, hogy a kerületi lakosok gyógyítása mellett az országos várólista csökkentési programba is akkreditációt nyerjünk. 2023. év végéig 200 fővel több páciens kerülhet szürkehályog miatt műtétre és nyerheti vissza egészséges látását. A műtétet megelőző részletes szemészeti kivizsgáláshoz a teljes műszerpark beszerzése megtörtént. A betegek számára ez nagy előnyt, kényelmet jelent, nem szükséges a vizsgálatokhoz más intézményeket felkeresni. Lerövidült a műtéthez jutás időtartama.

A gasztroenterológiai szakrendelésre megérkező új műszerek a legmodernebb, klinikai szintű járóbeteg ellátás nyújtását teszik lehetővé. Ezekkel a fejlesztésekkel olyan lehetőségekhez jutottak a kerület lakosai, amelyek országosan is kiemelkedőek.

Az urológiai szakrendelésre megérkezett új eszközök kiváló diagnosztikai és terápiás lehetőséget biztosítanak úgy, hogy a vizsgálat kellemetlensége minimálisra csökkenthető a betegek számára. A gyors, pontos diagnosztika és eredményes gyógyítás és gyógyulás mellett fontos szempont a páciens kényelme, elégedettsége.

Az előbbiekben leírt, kiemelt fejlesztéseken túl jelentős számú, a napi gyógyítást segítő kéziműszer és diagnosztikai eszköz került a szakrendelésekre. Lehetővé vált a régebbi berendezések cseréje.

Az eredményes gyógyításhoz a szakmai felkészültség, tudás mellett a legkorszerűbb technikai háttér ma alapkövetelmény, amit a kerületi betegek számára az Önkormányzat az Egészségügyi Szolgálat közreműködésével megvalósít.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj