XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2023/01/18/2023-ban-is-folytatjuk-intezmenyeink-felujitasat/

Témák A-Z

2023-ban is folytatjuk intézményeink felújítását

2023. január 18. Városfejlesztési hírek

Idén is folytatjuk intézményhálózatunk tervszerű felújítását. 2023. január 12-én a képviselő-testület elfogadta – a Lendületben 2.0 program keretében – az idei, 50 millió forintot meghaladó intézményfelújítási célokmányokat. Ennek alapján az önkormányzat ebben az évben 486,7 millió forintot fordít intézmény korszerűsítésre. A drasztikus áremelkedések mellett mindent megteszünk a szolgáltatások színvonalának megtartásáért és a fejlesztések megvalósításáért – figyelemmel a kerület lakosságának igényeire.

Önkormányzatunk alapvetése: a XIII. kerület a családok kerülete, ahol a legfiatalabbtól a legidősebbig magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtunk. A jövőben is kiemelt feladat, hogy az intézményhálózatunkon (bölcsőde, óvoda, sport, kulturális, egészségügyi, szociális intézmények), a felújított közterületeinken (játszóterek, labdapályák, fitnesz-, pihenőparkok) és egyéb sokszínű ellátási formákon keresztül a gyermekek, szüleik és nagyszüleik érdekeit szolgáljuk.

2023-ban az intézményfejlesztési tervek között szerepel a Petneházy utca 83. alatti Családi Bölcsőde belső felújítása, a Prevenciós Központ (Tüzér utca 56-58.) étterme feletti tető újra szigetelése, a Radnóti Miklós Művelődési Központ (Kárpát utca 23.) elavult VRV légkondicionáló rendszerének cseréje energetikailag hatékonyabb víz-hőhordozós rendszerre, a PannKa Part (Újpesti rakpart 6.) játszóház beruházásának folytatása, II. üteme, amelyben létrehozunk a földszinten egy raktárhelyiséget, egy 12 négyzetméteres sószobát homokozóval és sófallal, továbbá a galérián egy irodát és dolgozói vizesblokkot is kialakítunk. Idén valósul meg a Pitypang Tagóvoda (Országbíró utca 10.) tetőfelújítása is.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj