XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2023/01/09/felhivas-2023-evi-diszpolgar-jelolesre/

Témák A-Z

Felhívás 2023. évi díszpolgár jelölésre

2023. január 09. Felhívás

Tisztelt kerületi lakosok!
Tisztelt kerületi civil közösségek!

 A Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2013. (IV. 23.) önkormányzati rendelete értelmében a „Budapest Főváros XIII. Kerület Díszpolgára” címre a Képviselő-testület ismét várja a kerületi lakosok és a kerületben működő civil szervezetek javaslatait.

A díszpolgári címre javasolhatók azon személyek, akik életútjuk során kimagasló munkásságukkal hozzájárultak a XIII. kerület fejlődéséhez; akik szakmai tevékenységükkel, a kerület nemzetközi kapcsolatainak, az együttműködés más formájának fejlesztésében kiemelkedő tevékenységükkel öregbítették a kerület hírnevét, tekintélyét.

Az önkormányzati rendelet lehetőséget ad a kerületben működő civil szervezeteknek, hogy előterjesztést tehessenek a „Budapest Főváros XIII. Kerületért” díjra. A díjra jelölhetők azok, akik kiemelkedő szakmai munkásságukkal jelentősen hozzájárultak a kerület fejlődéséhez, jó hírnevének öregbítéséhez.

A cím és a díj elhunyt személynek is adható az elhalálozást követő 3 naptári éven belül. Saját maga vagy közeli hozzátartozója részére kitüntetés adományozása nem indítványozható.

Az ajánlásoknak tartalmazni kell a javasolt személy nevét, munkahelyét, beosztását, elérhetőségét, a jelölés indokolását, a javaslattevő személy vagy szervezet megnevezését, címét, elérhetőségét, a javaslattevő saját kezű aláírását, a díszpolgári cím tekintetében a jelölt kerülethez kötődését is. A kezdeményezéseket a polgármesternek címezve a Polgármesteri Hivatal Jegyzői és Jogi Osztályára (1139 Budapest XIII. kerület Béke tér 1.) lehet eljuttatni február 20-ig.

Az adományozásról a Képviselő-testület dönt.

 

 

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


              Idősbarát önkormányzat díj