XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2022/11/18/fovarosi-kituntetesek-keruletieknek-2/

Témák A-Z

Fővárosi kitüntetések kerületieknek

2022. november 18. Kulturális hírek

Négy XIII. kerületi szakember, illetve tisztségviselő is rangos budapesti elismerésben részesült tegnap, a főváros napja, november 17-ike alkalmából rendezett ünnepségen, mellyel egyben megkezdődött a Budapest egyesítésének – jövőre esedékes – 150. évfordulója alkalmából rendezendő, két éven át tartó emlékezéssorozat. A főváros nevében Karácsony Gergely főpolgármester adta át az elismeréseket.

Borszéki Gyula

Budapestért-díjat adományoztak Borszéki Gyulának, a XIII. Kerületi Intézményműködtető és -Fenntartó Központ (IMFK) igazgatójának a főváros és a XIII. kerület fejlődése érdekében több mint két évtizeden át végzett eredményes vezetői munkája elismeréseként. A XIII. kerületben 1998-ban választották meg először képviselőnek, 2019-ig alpolgármesterként dolgozott. Felkészült, tapasztalt vezető: öt cikluson keresztül lelkiismeretesen, töretlen odaadással végezte tisztségviselői munkáját. Kezdetben a szociális és lakásügyekért felelt, majd a városfejlesztési és üzemeltetési területekkel foglalkozott. Sokat tett az önkormányzatok együttműködése, Budapest és a XIII. kerület dinamikus fejlődése érdekében. Irányításával új lendületet vettek a városrészi felújítások, fejlesztések, és folytatódott az önkormányzati bérlakás-építési program. A környezettudatosságot támogató alpolgármesteri tevékenységének köszönhetően épült meg 2015-ben az ország első, önkormányzati beruházásban készült 100 lakásos passzívháza. A XIII. kerület integrált városfejlesztési koncepciójának megvalósítását elősegítő, eredményes munkáját az önkormányzat által elnyert nemzetközi és hazai szakmai elismerések is dicsérik.

dr. Nebenführer László

Ugyancsak Budapestért-díjban részesült dr. Nebenführer László, a XIII. Kerületi Egészségügyi Szolgálat Közhasznú Nonprofit Kft. bőrgyógyász főorvosa a budapesti lakosság egészségének megőrzése és védelme érdekében végzett hat évtizedes gyógyító tevékenysége elismeréseként. Orvosi diplomája megszerzése után, 1962-től 1964 dolgozott a Székesfehérvári Megyei Kórház Bőrgyógyászati Osztályán, majd 2007 végéig Budapesten, a Szent István Kórház és Rendelőintézet Bőrgyógyászati Osztályán gyógyított. Munkáját a kezdetektől nagy elhivatottsággal és odaadással végezte. Kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréséül 1990-ben címzetes egyetemi docens címet kapott. A gyógyítás mellett a tanítást is rendkívül fontosnak tartja. Életműve elismeréséül, a hazai dermatológia meghatározó személyiségeként 2003-ban Batthyány-Strattmann László Díjat kapott. Nyugdíjba vonulása után, 2008-tól dolgozik a XIII. Kerületi Egészségügyi Szolgálatnál. A beutalt betegekkel kedves és megértő. Tevékenységét mindenkor az igényesség és a jó együttműködési képesség jellemzi. Munkájával hosszú évek óta jelentősen segíti a kerületi és fővárosi lakosok egészségének megőrzését, színvonalas gyógyítását.

Kastl Egon

Papp László Budapest Sportdíjban részesült Kastl Egon, a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. SKULT Divíziójának sportágazat-vezetője a főváros és a XIII. kerület lakosságának egészségmegőrzése érdekében két évtizeden át végzett elkötelezett és eredményes sportszakmai tevékenységéért. Kastl Egon 2003-ban kezdett sportszervezőként dolgozni a XIII. Kerületi Sport és Szabadidő Közhasznú Nkft.-nél. A diáksportot egész pályafutása során a szívügyének tekintette, feladatait a gyermekek érdekeit messzemenően figyelembe véve, magas színvonalon végezte, és segítette a helyi sportegyesületek tevékenységét. 2015 óta a SKULT Divízió sportágazatának vezetője. Folyamatosan megújuló programkínálatuk mellett ápolják helyi sporthagyományokat, lehetőséget kínálnak számos sportág kipróbálására.

Kéger Ferenc

Dr. Barna Sándor Emlékérem – A Főváros Közbiztonságáért-díjat vehetett át Kéger Ferenc, a XIII. Kerületi Közterület-felügyelet közterület-felügyelője Budapest, különösen a XIII. kerület közbiztonságának fenntartása és javítása érdekében végzett több mint két évtizedes munkája elismeréseként. A Fővárosi Közterület-felügyelet XIII. Kerületi Alközpontjának létrehozásakor, 1997-ben szerzett közterület-felügyelői szakképesítést az Államigazgatási Főiskolán. 2000-ben az alközpont vezető-helyettesévé nevezték ki. Jelentős mértékben segítette a 2012. július 1-jén létrejött XIII. Kerületi Közterület-felügyelet működését. A közigazgatáshoz való feltétlen lojalitás, a közbiztonság következetes szolgálata, példaszerű lelkiismeretesség és kollegialitás jellemzi. 2022 júliusában vonult nyugállományba.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj