XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2022/09/05/tobb-tizezren-a-pozsonyi-pikniken/

Témák A-Z

Több tízezren a Pozsonyi Pikniken

2022. szeptember 05. Kulturális hírek

Szeptember 3-án, az ősz első szombatján több tízezren látogattak ki – a szervezők számításai szerint „rekord sokan” – a Pozsonyi Piknikre. Az újlipótvárosi „falunapot” lokálpatrióták találták ki, először 2009-ben tartották meg. Amikor már szűkös lett a Pozsonyi út a kavalkádra, átkerült az Újpesti rakpart levegős területére.

Pozsonyi Piknik

 

Az önkormányzat kezdettől támogatta a rendezvényt, s pár évvel ezelőtt a szervezését is átvállalta az alapítók kérésére. A pandémia miatt ez a hagyományos nyárbúcsúztató két éven át szünetelt. De hogy mennyire hiányzott ez a kerületi közösségeknek, lakóknak, jelzi az a több tízezres tömeg is, amely részt vett az idei Pikniken. Miként valaki az esemény FB-oldalán írta: „Az idei Pikniken mindenki örült a másiknak, mosolyogtunk egymásra ismeretlenül is. Egy ilyen esemény különösen feltölti az embert a nehéz időkben. Köszönjük a Szervezőknek a minőségi szolgáltatást, a kulturális műsorokat, külön a Gyerekek utcáját a számos programmal.”

A Pozsonyi Piknik egyben a színházak, a kulturális műhelyek hagyományos közös évadnyitása is. Csaknem 50 színház állított sátrat a helyszínen, köztük többen először jöttek ide. Színészek, alkotók is árusították színházaik előadásaira a jegyeket. A könyvkiadók sátrainál írók dedikálták a köteteiket. Kézművesek, árusok, civil szervezetek is nagy számban települtek ki az egész napos kultúrvigalomra.

És mint eddig mindig, most is a Fischer Annie Zeneiskola növendékei nyitották meg a rendezvényt, és tradicionálisan elhangzott egy Radnóti Miklós-vers is Lukács Sándor színművésztől, akit ebben az évben díszpolgárai közé választott a kerület.

 

Valaki egyszer azt írta a Pozsonyi Piknikről: „A világra és a jóra nyitott figyelemnek a megtestesítője ez a rendezvény.” 2022 szeptemberének első szombatján is így volt.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj