XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2022/08/22/megujult-a-bobita-jatszoter/

Témák A-Z

Megújult a Bóbita játszótér

2022. augusztus 22. Városfejlesztési hírek

A Radnóti Miklós Művelődési Központ kertjében 2015-ben került kialakításra a  Bóbita játszótér, mintegy 500 négyzetméter területtel. A Bóbita irodalmi játszótér egy formabontó, izgalmasan kialakított és egyedi témájú játszótér. A játszótér tervét az Ilonamalom Műhely Bt. készítette, az ötletet pedig Weöres Sándor „A tündér” című verséből merítette a tervező. A játszótér területe az alkotó íróasztalát szimbolizálja. Erre utalnak a széthagyott ceruzák, amelyek mászókaként funkcionálnak, a ceruza hegyezéséből származó forgács, pedig a pihenést szolgáló padként szolgál. De fellelhető a játszótéren embernagyságú hegyező, amelyet a gyerekek mókuskerékként használhatnak, illetve egy óriási festékpaletta, amelyben homokozhatnak a gyerekek.

Bóbita játszótér

A művelődési központ külső területén kialakított játszótér kihasználtsága kiemelkedően magas, így 2021-ben az elöregedett játszóeszközök felújítását, valamint az épület körül lévő kavicságy cseréjét valósítottuk meg.

Az idei felújítási munkák során a területen a teljes gumi és farönkburkolat bontása után új gumiburkolat alá felületszivárgó készítése és új gumiburkolat kialakítása valósult meg. Ezen kívül a meglévő játszóeszközök mázolása, két csúszdalap cseréje és két új eszköz, egy hinta madárfészek ülőkével egy pedig bébi ülőkével valósult meg.

Bóbita játszótér

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj