XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió

https://www.budapest13.hu/2022/08/09/sziget-fesztival-zajmeres-iden-is/

Témák A-Z

Sziget Fesztivál: zajmérés idén is

ARCHÍV | 2022. augusztus 09. - Frissítve Egyéb

  1. augusztus 10. és 15. között idén is megrendezésre a III. kerületben elhelyezkedő Óbudai sziget területén a Sziget Fesztivál.

Korábbi tapasztalataink alapján számítani kell arra, hogy a rendezvény zaja a XIII. kerületben élőket is zavarhatja.

Tekintettel arra, hogy a fesztivál a III. kerület közigazgatási területén van, így Budapest Főváros III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának Jegyzője jogosult eljárni a zajpanaszok kivizsgálásában.

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy zajpanaszaikat bejelenthetik, azok kivizsgálását kérhetik:

–   a Sziget Fesztivál szervezőinek elérhetőségén, a +3680-315-000 vagy a 061-920-0666 telefonszámon vagy a lakossagibejelentes@sziget.hu e-mail címen.

–   a zajvédelmi hatósági feladatokat ellátó III. Kerületi Polgármesteri Hivatal 0680-630-181 telefonszámán.

A XIII. Kerületi Önkormányzatának Jegyzője a rendezvény zaja ügyében illetékességgel nem rendelkezik, ezért azzal kapcsolatban hatósági intézkedésre nincs lehetőségünk. A XIII. Kerületi Polgármesteri Hivatalhoz, illetve a XIII. kerületi zajügyeletre (mely a Fesztivál ideje alatt mindennap 20.00 és 08.00 óra között elérhető a 0680-626-666-os telefonszámon) érkező panaszokat kivizsgálásra és a szükséges intézkedések megtételére továbbítjuk az illetékes III. kerületi hatóságnak.

Az érdeklődők objektív tájékoztatása érdekében a XIII. Kerületi Polgármesteri Hivatal folyamatos műszeres zajvizsgálatot végez a kerületet érő zajterhelésről.

A Sziget Fesztivál zajmérésének eredményei megtekinthetők a https://zajmeres.bp13.hu weblapon.

Vissza

Díjaink, elismeréseink