XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2022/07/07/jelentkezzen-szamlalobiztosnak-a-2022-evi-nepszamlalasra/

Témák A-Z

Jelentkezzen számlálóbiztosnak a 2022. évi népszámlálásra

2022. július 07. - Frissítve Népszámlálás 2022

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2022. október 1. és november 28. között Magyarország területén népszámlálást tart.

A népszámlálás eredményes lebonyolításában kiemelkedő szerepük van az adatfelvételt végrehajtó számlálóbiztosoknak. A számlálóbiztosoknak 2022. október 17. és november 20. között kell az adatgyűjtést elvégezni. Feladatuk: a körzet bejárása, a körzethez tartozó címek felkeresése, az adatfelvétel lebonyolítása, címpontosítás, új címek felvétele. Az adatfelvétel tableten történik, amelyet biztosítunk a számlálóbiztosok részére.

A számlálóbiztos személyével kapcsolatos elvárások:

  • saját informatikai eszköz (pl.: PC, laptop, tablet) interneteléréssel,
  • e-mail-cím és mobiltelefonos elérhetőség,
  • 18. életév betöltése,
  • legalább középfokú végzettség

A számlálóbiztosi munkára jelentkezőknek megbízásuk előtt – e-learning rendszerben történő egyéni felkészülést követően – vizsgát kell tenniük. A sikeres vizsgát tett jelentkezők közül a helyi népszámlálási felelős (jegyző) választja ki és osztja be a számlálóbiztosokat.

A számlálóbiztosok jogszabályban meghatározott díjazásban részesülnek.

Amennyiben úgy érzi, hogy számlálóbiztosként szívesen részt venne a népszámlálási munkában, a feltételeknek megfelel és vállalja a vizsga letételét, kérjük, hogy a kitöltött és aláírt jelentkezési lapot a Polgármesteri Hivatal Jegyzői és Jogi Osztályán (1139 Budapest, Béke tér 1. I. emelet 127.) munkaidőben (hétfőtől csütörtökig 8.00 órától 16.00 óráig, pénteken 8.00 órától 12.00 óráig) személyesen adja le.

Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 31.

 A jelentkezési lap és a részletes tájékoztató az Önkormányzat honlapján https://www.budapest13.hu/nepszamlalas-2022/ megtalálható.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj