XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2022/05/13/megkezdodik-a-kizarolagos-lakossagi-parkolas-kialakitasa/

Témák A-Z

Megkezdődik a kizárólagos lakossági parkolás kialakítása

2022. május 13. Közlekedési, parkolási hírek

2022. május 16-án megkezdődik a kizárólagos lakossági parkolóhelyek kialakítása. A Dráva utca – Váci út – Szent István körút – Duna part által határolt területen, azaz Újlipótvárosban a parkolóhelyek 30%-át, 1950 helyet közlekedési táblák és kiegészítő táblák segítségével jelölünk ki kizárólagos lakossági parkolóhelyeknek. A munka előreláthatólag július 29-éig tart.

A kivitelezés során 124 oszlopon, összesen 373 új tábla kihelyezése történik meg, mely jelezni fogja a közlekedők részére az új parkolási rendet. Az új táblákat a kivitelezés során fóliával letakarjuk, majd a bevezetés előtt a teljes területen egyszerre távolítjuk el a takarásokat.

A kijelölt parkolókat este 18 óra és másnap reggel 7 óra között kizárólag az engedéllyel rendelkező helyi lakosok használhatják, a nap többi részében bárki igénybe veheti azokat.

A kizárólagos parkolás augusztus 1-i tervezett indulásától 1 hónapos türelmi idővel számolunk, mely során figyelmeztetésre kerül sor, büntetésre nem. A türelmi idő leteltét követően a kijelölt parkolóhelyeken kizárólag az 1-es parkolási zónára szóló matricák jelentenek jogosultságot a parkolóhelyek használatára az adott időszakban.

Az intézkedéstől azt várjuk, hogy javulnak az érintett területen a helyben élők éjszakai parkolási lehetőségei.

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj