XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2022/05/13/iskolaudvarok-korszerusitesi-palyazatanak-eredmenye/

Témák A-Z

Iskolaudvarok korszerűsítési pályázatának eredménye

2022. május 13. Egyéb

Önkormányzatunk 2022. március 8-án harmadik alkalommal hirdetett pályázatot – vissza nem térítendő támogatásra – a kerületben működő általános és középiskolák kerületi önkormányzati tulajdonú, kültéri, sport vagy rekreációs területeinek, udvarának korszerűsítésére, funkcionális vagy zöldfelületi fejlesztésére. A 40 millió forintos pályázati keretre 6 intézménytől 8 pályázat érkezett be. (Egy pályázó nem a kiírásban szereplő feltétel alapján, azaz nem civil szervezetként adta le a pályázatát.) A Szociális, Egészségügyi és Művelődési Bizottság a pályázatok szakmai értékelése alapján a 2022. május 11-i ülésén 5 pályázat támogatását javasolta.

A szakmai értékelések alapján vissza nem térítendő támogatást kapott:

  • a BGC Kétnyelvű Oktatásért Alapítvány (Csata Általános Iskola) a sportpálya melletti rész kialakítására (7.734.297 Ft); szakmai értékelés: az iskola udvarának biztonságossá tétele a diákok balesetmentes órai foglalkozásához és szabadidős játék és sportolási tevékenységükhöz járul hozzá.
  • a Berzsenyi Stúdió Gimnázium Alapítvány kerékpártároló kialakítására (800.000 Ft); szakmai értékelés: a pályázó két fejlesztésre érdemes pályázatot nyújtott be, egyik a játszóudvaron kosárlabda pálya, teqball pálya kialakítása, másik az épület előtt fedett kerékpártáróló kialakítása. A pályázat megvalósítása esetén a területen lévő rekreációs funkció válik jobban használhatóvá. A kerékpártáróló létesítése környezetvédelmi szempontból előremutató.
  • a Vizafogó Iskoláért Alapítvány (14.407.427 Ft), szakmai értékelés: a beruházás az iskola meglévő sportolási és rekreációs funkcióit javítja a rossz állapotú gyülekezőtér rekreációs fejlesztésével, jelentős zöldfelületi fejlesztéssel.
  • a Tomori Iskoláért Alapítvány számára (9.985.283 Ft); szakmai értékelés: a beruházás új rekreációs funkciót létesít az udvaron, egyedi ötletekkel és multifunkciós játékokkal. A fejlesztés rekreációs szempontból magas eredményt hoz. A tervezett kialakítás ötletessége kiemelkedő.
  • a Berzsenyi Stúdió Gimnázium Alapítvány sportpálya kialakítására (7.072.993 Ft).

(A pályázaton részt vehettek a kerület közigazgatási területén működő nem magán, nem fővárosi fenntartású általános vagy középiskola képviseletében eljáró civil szervezetek. Érvénytelennek nyilvánították a Bp. XIII. Kerületi Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola által benyújtott pályázatot.)

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj