XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió

https://www.budapest13.hu/2022/04/20/iden-is-hivhato-a-zajugyelet/

Témák A-Z

Idén is hívható a zajügyelet

2022. április 20. Környezetvédelmi hírek

A XIII. Kerületi Polgármesteri Hivatal 2022-ben április 21. és október 16. között üzemelteti a kerületi lakosság esti, éjszakai nyugalmának biztosítása érdekében végzett hatósági munkát segítő zajügyeletét. Az ügyeletre csütörtökön, pénteken és szombaton 20 órától másnap reggel 8 óráig lehet bejelentést tenni a zavaró zajhatások miatt a 0680- 626-666-os telefonszámon. A vizsgálat a bejelentő számára semmilyen költséggel nem jár, az ügyeleti telefonszám is díjmentesen hívható.

Az ügyeletes a helyszínre haladéktalanul kiszáll, ott dokumentálja tapasztaltakat, és vizsgálatot végez lehetőség szerint műszeres méréssel vagy érzékszervi észleléssel. A vizsgálat eredményét a szakértő a polgármesteri hivatalnak küldi meg, ez alapján lehet majd eldönteni, van-e lehetőség hatósági intézkedésre, és ha igen, milyen eszközzel lehet leghatékonyabban fellépni a probléma megoldására.

A zajügyelet működési idején kívül tapasztalt zavaró mértékű zajról a polgármesteri hivatalnak a gerekalman@bp13.hu címen lehet bejelentést tenni.

Vissza

Díjaink, elismeréseink