XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2022/02/04/felhivas-tarsadalmi-velemenyezesre-uj-tervtanacsi-rendelet-keszitese-3/

Témák A-Z

Felhívás társadalmi véleményezésre: Parkolás-megváltási rendelet előkészítése

ARCHÍV | 2022. február 04. - Frissítve Városfejlesztési hírek

Tisztelt XIII. Kerületi Lakosok! Tisztelt Érdeklődők!

Elkészült Budapest Főváros XIII. Kerületének a gépjármű-elhelyezési kötelezettség pénzben történő megváltásáról szóló rendelettervezete (a továbbiakban: Parkolás-megváltási rendelet).

A hatályos jogszabályok, valamint egyes fővárosi kerületek gyakorlata, továbbá a tetőtér-beépítések és az épületbővítések, valamint rendeltetésmódosítások kapcsán szerzett tapasztalatok alapján indokolt egy önkormányzati rendelet megalkotása a gépjármű-elhelyezési kötelezettség pénzben történő megváltásáról. A rendelet megalkotása szigorúbb feltételeket teremt a hatályos előírásokhoz képest, mert annak elfogadásával és a Budapest Főváros XIII. Kerület építési szabályzatáról szóló 14/2021. (VI.29.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: KÉSZ) jelenleg folyamatban lévő módosításával összhangban minden esetben biztosítani kell a jövőben az előírt parkolószámot, azonban annak egy része pénzben megváltható lesz.

A rendelettervezet differenciáltan tartalmazza a megváltható parkolóhelyek számát. A rendelet megalkotásával és elfogadásával összhangban a tetőtér beépítésekre és bővítésekre, továbbá a rendeltetésmódosításokra vonatkozó, KÉSZ-ben meghatározott parkolási kötelezettségi előírások is módosításra kerülnek.

A rendelet hatálybalépése a KÉSZ hatálybalépésével összhangban került meghatározásra.

A rendelettervezet 2022. február 4. és február 18. között megtekinthető Partnerségi egyeztetés menüpont alatt.

A rendeletek előkészítésében való társadalmi részvételről szóló 26/2011. (VII.4.) önkormányzati rendeletben foglaltaknak megfelelően a rendelettervezet elfogadása előtt lehetőség van annak véleményezésére, észrevételek és javaslatok megfogalmazására.

A tervezettel kapcsolatos javaslatokat, észrevételeket a foepitesz@bp13.hu e-mail címre várjuk 2022. február 18-ig.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj