XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2022/02/02/az-atte-nyerte-a-civil-vandordijat/

Témák A-Z

Az ATTE nyerte a Civil Vándordíjat

2022. február 02. Civil hírek

2022. február 1-jén, a Civilek Napján a Polgármesteri Hivatalban vehette át az Év Civil Szervezetének járó Civil Vándordíjat az Angyalföldi Természetbarát és Testedző Egyesület (ATTE) vezetősége: Pesti Csaba társadalmi elnök, Dubniczky Attila ügyvezető elnök és Kiss László klubigazgató. A díjat dr. Tóth József polgármester adta át.

Dr. Tóth József polgármester az eseményen tájékoztatást adott a jelenlévőknek az önkormányzat civil szervezetekkel való kapcsolatáról. Hangsúlyozta, hogy a XIII. kerületi Önkormányzat számára kiemelt fontosságúak a kerületben működő civil szervezetek.

Az együttműködés és a partneri viszony alapvetően hozzájárul a kerületi lakosság életminőségének javításához, a kerület fejlődését elősegítő feltételek megteremtéséhez. Civil rendeletünket az országban az elsők között alkottuk meg 2001-ben. 2005-ben segítettük a Civil Kerekasztal megalakulását, helyszínt és humán erőforrást biztosítunk a részére és 2012-ben létrehoztuk a Civilek Házát a Váci út 50. szám alatt. A civil szervezetek aktív résztvevői a kerületi rendezvényeknek, programoknak. Önkormányzatunk megközelítőleg 90 civil szervezettel áll kapcsolatban. Ezen szervezetek tevékenységi köre szerteágazó (polgári védelmi, kulturális, egészségügyi, szociális, művészeti, oktatási, közbiztonsági, szabadidős, esélyegyenlőségi stb.).

Az önkormányzat anyagilag pályázatok útján támogatja a civil szervezeteket. A 2022. évi költségvetésben a civil szervezetek és egyházak támogatására 16 millió forint pályázati keret áll rendelkezésre. Ez az összeg 1 millió forinttal több, mint az előző évi keret volt. Közművelődési intézményeink 40 civil szervezetnek biztosítanak ingyenesen működési helyszínt, közreműködnek programjaik szervezésében.

A tájékoztatót követően dr. Tóth József polgármester átadta az egyesület vezetésének a Civil Vándordíjat, valamint az ezzel járó oklevelet és serleget. A díj átadását követően kötetlen beszélgetés formájában az ATTE megköszönte az elismerést, valamint a működésükhöz nyújtott önkormányzati támogatást. Szó esett a koronavírus-járvány alatti nehézségekről is, a kerületi civil életről és a kerület sportéletéről is.

Az Angyalföldi Természetbarát és Testedző Egyesület elsősorban a XIII. kerületi lakosság, a kerületben tanuló diákok és a kerületben dolgozók számára nyújt szabadidős sportolási lehetőséget. Az egyesület tíz szakosztállyal rendelkezik, szervezett edzésekkel, illetve az egyesület által szervezett egyéb rendezvényekkel törekszik arra, hogy a szabadidejüket sportolással tölthessék azok is, akik nem versenyezni szeretnének, vagy éppen az életkorukból adódóan erre már nincs is lehetőségük. Táborokat, kispályás focitornát, egyéb rendezvényeket és a XIII. Kerületi Nyitott Hétvégék programsorozatot is szervezik, melynek keretében a kerületi lakosok hétvégenként ingyenesen használhatják 3 általános iskola tornatermét, illetve 2 szabadtéri műfüves focipályáját. Emellett előzetes egyeztetés alapján díjmentesen lehet bowlingozni az ATTE Bowling Centrumban. Szombatonként a RED GYM, vasárnaponként az ATLANTISZ GYM várja a sportolni vágyókat, felkészült edzőkkel, egyéni edzéstervekkel. Az ATTE állandó részvevője a kiemelt önkormányzati rendezvényeknek, a Civil Napnak, az Angyalfolki Utcabálnak. 2021-ben megszervezték az Angyalföldi Sportfesztivált és népszerű a Rákos-patak mentén rendszeresen megszervezett közös futásuk is. Folyamatosan jelen vannak a Civil Kerekasztal összejövetelein.

Eddig díjazott szervezetek:

2021 Herman Ottó Bonsai Egyesület

2020 Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet XIII. kerület Területi Szervezet

2019 XIII. Kerület Angyalföld Polgárőr Szervezet

2018 Balassi Bálint Bajtársi Egyesület

2017 Budapest XIII. kerületi Szociális Kerekasztal

2016 homoludens.hu Egyesület Egyesületet

2015 “Keil Ernő” Fúvószenei Egyesület

2014 XIII. Kerületi Lokálpatrióták Egyesülete

2013 Gyertyafény Keringő Klub Egyesület

2012 Angyalföldi Vadrózsa és Vadvirág Táncegyesület

2011 Angyalföldi Szociális Egyesület

2010 Mozgássérültek Budapesti Egyesülete, Angyalföldi Szervezet

2009 Angyalföldi Láng Művelődési Központ Közművelődési Egyesület

2008 XIII. Kerületi Angyalföld Polgárőr Szervezet

2006 Angyalföldért Egyesület

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj