XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2021/11/25/ujabb-fiabci-dijat-nyertunk/

Témák A-Z

Újabb FIABCI-díjat nyertünk

2021. november 25. Városfejlesztési hírek

A XXIII. FIABCI Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatának Környezettudatos Építés kategóriájában I. díjat nyert a Gyöngyösi sétányon található Igazgyöngy Bölcsőde panelépületének újragondolása „Színekkel a kicsit fejlődéséért” nevű pályázata.

Az Igazgyöngy Bölcsőde felújítása 2019-ben fejeződött be. A beruházás során elsődleges szempont volt a színvonalas működéshez szükséges komfortos terek kialakítása – különös figyelemmel arra, hogy az épület külső megjelenése és belsőépítészeti arculata a gyerekek, illetve az egész közösség, szülők, ott dolgozók vizuális kultúráját formálja. A beruházás során az 1560 négyzetméter alapterületű épület és a 2875 négyzetméter alapterületű udvar is teljes egészében megújult. Az épület tartószerkezetéig visszabontásra került. Az épület működéséhez szükséges energia mennyisége a korszerű építési technológiának köszönhetően jelentősen csökkent. Az energiatudatos gondolkodás jegyében a gyermekfoglalkoztatók és az irodák hővisszanyerős szellőzést kaptak. Az épület fajlagos négyzetméterenkénti energiafelhasználása megközelíti a passzívházakét.

A bölcsődén kívül másik három kerületi beruházás is díjat nyert: az Agora, az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ, valamint a Váci Greens E és F épületei is elismert érdemeltek ki.

A FIABCI hazai pályázatain 1997 óta összesen 24 díjat kaptak kerületi épületek, melyből 11 önkormányzati beruházás volt. A nemzetközi pályázaton 9 épületet díjaztak, ebből 4 önkormányzati beruházás volt: a Lehel Csarnok (2003), a 100 lakásos passzívház (2015), az „Angyalföld újjáépítése a XXI. század fordulóján” című pályázat (2016) és a Klapka Központ (2021) is nemzetközi díjat érdemelt ki.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj